Editorial

DINAMO, de la A la … D!

Liga I şi Liga a IV-a şi-au desfăşurat etapele cu numerele 27 şi 28. Şi, similitudine interesantă, atât la una cât şi la cealaltă, lider este Dinamo! Un Dinamo (Bucureşti) mare cât o istorie de 61 de ani presărată cu titluri (18), cupe ale României (12), prezenţe în semifinalele Cupei Campionilor Europeni (1983 cu Liverpool – ce vremuri!) sau ale Cupei Cupelor (1990 cu Anderlecht – îţi aminteşti, Răducioiu, palma primită de la Mircea Lucescu la eliminarea din meciul retur?) şi un Dinamo (2007 Rm.Vâlcea) mai mic, născut acum 2-3 ani din ambiţia demnă de toată lauda a unui „câine roşu”, mare iubitor de fotbal.

Şi pentru că paralela dintre cele două campionate este interesantă, observăm că în Liga I doritoarele de milioane de euro ale Ligii Campionilor sau ale viitoarei Europa League se „macină” rând pe rând una pe alta, rămânând în lupta pentru titlu şi pentru locul 2 doar trei echipe cu şanse: Dinamo, Urziceni şi Timişoara. Următoarele, 6 la număr, se luptă pentru celelalte locuri aducătoare de prezenţă în Europa şi de ….. bani!

În Liga a IV-a, la un moment dat, competiţia părea în acest retur neinteresantă, având în vedere că în intermediara din 8 aprilie distanţa dintre prima clasată – Ghecon Lăpuşata şi cea de-a doua – Dinamo 2007 Rm.Vâlcea se mărise la 7 puncte. Dar au venit etapele cu numărul 25, 27 şi 28, în care fostul lider a fost învins de 3 ori (!?), iar ştafeta a fost preluată de „spartanii” lui Mustăţea.
Campionatul s-a încins, atât la Liga I, cât şi la Liga a IV-a, mărind astfel suspansul şi arătându-ne frumuseţea din totdeauna a fotbalului. A fotbalului fără butoane, fără brichete, fără valize (sau sacoşe), fără conducători sau cavaleri în negru atinşi de virusul DNA.
Dan SĂRARU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button