Liga II

„Municipalii” sunt pe drumul cel bun

FC Bihor – CSM Vâlcea 0-2 (0-0)
• Argentinianul Facundo, noua senzaţie din Zăvoi

După prima etapă în care „municipalii” antrenaţi de Nikola Ilievski şi Dumitru Teleşpan n-au reuşit să treacă de Arieşul Turda, multă lume s-a grăbit să anunţe că această ediţie de campionat va fi un fiasco în ciuda achiziţiilor făcute în pauza competiţională. La conferinţa de presă de după meciul mai sus amintit, antrenorul macedonean s-a arătat total nemulţumit de evoluţia unor jucători şi a promis că va face schimbări majore în echipă încă de la meciul următor, cel cu FC Bihor, lucru care s-a şi întâmplat. Astfel că, faţă de meciul de pe teren propriu în echipa vâlceană şi-au făcut apariţia trei nume noi, juniorul Florin Pârvu, Facundo Arguello şi Laurenţiu Boroiban.

Meciul s-a desfăşurat pe o căldură sufocantă care şi-a pus amprenta pe jocul ambelor formaţii. Prima parte a aparţinut în totalitate gazdelor care au supus formaţia vâlceană la o presiune, dar fără nici un rezultat pe tabela de marcaj. Încă din primele minute orădenii s-au instalat în jumătatea de teren a oaspeţilor, iar prima acţiune mai periculoasă a fost irosită de brazilianul Ayza în minutul 8, mingea expediată de acesta a lovit bara porţii apărate de Rusandu. Asediul orădenilor a continuat şi în minutul 21 Lukacs a irosit la rândul său o bună oportunitate de marca prima gol pentru echipa sa. Cu doar câteva momente înainte de finalul primei reprize gazdele au cerut o lovitură de pedeapsă în urma unei căderi în careu a lui Ayza, însă arbitrul Lucian Dan a făcut semn că jocul poate continua, scorul după 45 de minute rămânând 0-0.
În partea secundă vâlcenii au dat dovadă de multă maturitate în joc şi după intervenţia de zile mari a lui Rusandu la lovitura liberă bătută bine de Bucur, „municipalii” au început să domine. Pentru oaspeţi, jocul bun de după revenirea de la cabine s-a concretizat şi pe tabela de marcaj în minutul 52 când Facundo l-a servit excelent pe Boroiban şi acesta a reluat mingea cu capul din marginea careului mic fără speranţe pentru Lipitor, scorul devenind 0-1. Zece minute mai târziu, cel mai bun om al „municipalilor”, argentinianul Facundo, a luat o acţiune pe cont propriu şi după ce a depăşit prin dribling doi adversari l-a văzut ieşit din poartă pe portarul gazdelor şi a trimis o boltă perfectă de la aproximativ 25 de metri, Lipitor ne mai având altceva de făcut decât să urmărească mingea cum intră în poartă, scorul devenind 0-2. Deşi gazdele s-au aruncat în atac, vâlcenii au jucat inteligent şi în ciuda ocaziilor avute de Muscă şi Ayza în minutele 70, respectiv 90, scorul a rămas nemodificat şi astfel vâlcenii şi-au spălat păcatele după semieşecul din prima etapă.
Au evoluat formaţiile:
CSM Rm. Vâlcea: Rusandu – C. Dinu, Vişa, Vătavu, Kutlacek – Câju (’70 – Popa), Labun, Fl. Pârvu (’62 – Goge), Facundo – Dobre (’80 – Nimes), Boroiban.
FC Bihor: Lipitor – Leţan, Muscă, Ambruş, Lorincz – Novak (’68 – Butuc), Mihu (’71 – Achim), Săndulescu (’58 – Tomasz) – Ayza, Lukacs, Bucur.

Ilievski, mulţumit de evoluţia echipei sale

La conferinţa de presă antrenorul Nikola Ilievski a lăudat pragmatismul echipei sale şi s-a declarat mulţumit de evoluţia jucătorilor săi. „Deşi am avut un drum extrem de obositor, aproximativ 11 ore cu autocarul, băieţii au avut o evoluţie bună. Bihorul şi-a creat destul de multe ocazii de a marca, cel puţin în prima repriză, însă noi am ştiut să profităm mai mult, reuşind să înscriem de două ori. În prima parte am făcut câteva greşeli, dar în repriza secundă lucrurile au revenit la normal. Am venit la Oradea să câştigăm şi pot spune că sunt mulţumit atât de joc cât şi de rezultat, deşi echipa nu a evoluat la potenţial maxim”, a spus antrenorul macedonean al „municipalilor”.

Verigeanu aşteaptă mai mult

După meciul de la Oradea, directorul general al clubului din Zăvoi, Florin Verigeanu, a spus că este parţial mulţumit de evoluţia echipei, dar este bine că s-au obţinut toate cele trei puncte puse în joc. „În ciuda rezultatelor de până acum, vă spun sincer că Oradea este o echipă care va pune multe probleme şi va un cuvânt greu de spus în acest campionat. Referitor la evoluţia echipei noastre pot spune că sunt parţial mulţumit şi aştept ca echipă să revină la forma pe care au arătat-o în meciurile de pregătire din Austria. Avem jucători ca pot mult mai mult decât ceea ce au arătat în aceste două etape” – a concluzionat Florin Verigeanu.

Mititelu îl vrea înapoi de Costea

Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, a declarat că îl vrea înapoi la echipă pe Mihai Costea, jucător care fusese împrumutat în Zăvoi până în iarnă. Această decizie a fost luată de patronul Craiovei datorită faptului că, Costea jr. nu a fost folosit deloc de antrenorul Ilievski în primele etape. „Eu l-am trimis acolo să joace, însă văd că nu este folosit. Va reveni la Universitatea”, a spus Mititelu. Referitor la această situaţie, Florin Verigeanu a spus: „Este decizia antrenorului că nu l-a băgat pe Costea şi nu pot eu să mă duc să-i spun domnului Ilievski că trebuie să-l bage. Dacă cei de la Craiova vor să-l ia înapoi, nu este nicio problemă. Este jucătorul lor şi pot să facă ce vor cu el.”
În altă ordine de idei mai trebuie spus că este posibil ca în această săptămână la clubul din Zăvoi să mai apară încă un străin. „După această problemă cu Costea şi dacă cei de la Craiova îl vor lua înapoi, este clar că o să avem nevoi de încă un atacant pentru a avea lotul complet. Mai este o săptămână până la încheierea perioadei de transferuri şi s-a putea să mai apară ceva” a spus „Verigă”.

Vor să confirme acasă, cu Jiul

CSM Rm. Vâlcea va primi vizita „minerilor” de la Jiul Petroşani. Echipa antrenată de macedoneanul Ilievski vrea să facă uitată cât mai repede partida cu Arieşul Turda şi speră într-o evoluţie cât mai bună pentru a-i face pe suporteri să vină într-un număr cât mai mare la stadion. Este bine ştiut că Jiul Petroşani este o echipă destul de puternică, cu un lot omogen, capabilă oricând să producă o surpriză. De aceea, „municipalii” promit că îşi vor lua toate măsurile de precauţie pentru a obţine toate cele trei puncte puse în joc.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button