Editorial

Vedi Napoli e poi (muori)?

Fraza rostită de Goethe în urmă cu aproape 200 de ani pare să marcheze destinul Stelei, dar mai ales viitorul lui Lăcătuş pe banca acesteia. Marele scriitor german impresionat de frumuseţea oraşului napoletan a rostit măgulitor celebra frază care apoi a devenit chiar titlul unui film de la mijlocul secolului trecut.
Miercuri seara, Steaua Bucureşti dă examenul final al stagiunii 2010. O stagiune plină de … neîmpliniri majore pe târam fotbalistic: nici un trofeu în ediţia 2009-2010, ratarea obiectivului „liga campionilor” în vară când nu a reuşit să se claseze nici pe locul doi al clasamentului, locul şapte (!?) la sfârşitul acestui tur de campionat la 10 puncte distanta de locul I…
Un rezultat pozitiv (un egal sau o victorie) în meciul cu Napoli ar da încredere echipei pentru sezonul următor şi ar aduce linişte la nivelul conducerii tehnice şi administrative. Linişte de care Steaua nu a avut parte în toamna acestui an în care a schimbat patru antrenori şi a transferat vreo 21-22 de jucători!
Un rezultat negativ, adică o înfrângere la orice scor, ar bulversa încă o dată (pentru a câta oara?) situaţia la cel mai galonat club din România şi l-ar forţa pe Becali la o nouă revoluţie la nivelul lotului de jucători şi al antrenorului principal. Starea de instabilitate ar conveni de minune rivalelor mai vechi sau mai noi ale Stelei, căci într-o astfel de situaţie este greu să faci performanţă chiar dacă patronul echipei se numeşte George Becali, managerul general Mihai Stoica, preşedintele executiv Helmuth Duckadam, antrenorul principal Marius Lăcătuş (sau altul)…
Suporterii stelişti speră insă într-un rezultat bun la Napoli, ultraşii şi-au alungat orice teamă şi merg la meci, deşi au fost atenţionaţi să nu o facă având în vedere fanatismul napoletanilor când vine vorba despre fotbal. Noi, toţi iubitorii fotbalului din România, sperăm ca fraza din titlu să rămână doar cu parfumul metaforei după ciocnirea de miercuri seara de pe Stadio San Paolo din Napoli!

Dan Săraru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button