Acasă Liga Nationala Vâlcea a încheiat seria neagră. A spulberat Minaur! ”Afacere” japoneză! Fuji-gol, de...

Vâlcea a încheiat seria neagră. A spulberat Minaur! ”Afacere” japoneză! Fuji-gol, de neoprit!

558
0

*) locul 4 în Liga Florilor, pentru Vâlcea, la finalul turului

După trei jocuri mai puțin reușite, un egal cu Craiova și două înfrângeri în cupele europene (la Paris și în Germania), SCM Rm. Vâlcea a poposit la Baia Mare. Miercuri, 25 ianuarie, a disputat ultima partidă din turul Ligii Florilor, cu Minaur. Altădată un derby pentru titlu, acum un meci obișnuit de campionat, duelul dintre cele două a fost decis din prima repriză.

Elevele lui Bent Dahl au profitat de greșelile neforțate din tabăra gazdelor și și-au securizat victoria din primul mitan. Bucur a adus-o pe SCM în avantaj. Imediat, însă, Daria a și primit o eliminare de două minute. Gazdele au egalat, dar tot oaspetele au făcut primul pas. Lipsa de inspirație, în ofensivă, a Magdei Cazanga a ajutat formația de la poalele Capelei să-și ușureze misiunea. Fujita nu a avut milă de fosta echipă și a punctat de ori de câte ori a avut ocazia, pe contraatac, din extremă, din 7 metri. Hansson, pe cealaltă extremă, a încercat să țină pasul cu coechipiera, Asma a ”pedepsit” formația băimăreană când a primit mingea, pe semicerc. La 4-9, Raul Fotonea a cerut primul timp de odihnă. ”Nu e așa rău. Am primit trei goluri pe contraatac și două de la Asma”, a concluzionat antrenorul gazdelor. Intervenția sa nu a ajutat Minaur. SCM a mărit ecartul, ajungând la un moment dat la 11 goluri în față (scor 7-18, în minutul 27). Au fost 14 minute în care Minaur a punctat de doar două ori. SCM s-a descurcat și în inferioritate. A jucat destul de mult cu jucătoare în minus. Numai Bucur și Dăscălete, ambele apărătoare centrale, au avut câte două eliminări de două minute. La pauză, diferența a fost de 9 goluri: 9-18.

Repriza secundă a început mai prost pentru Vâlcea și având ca exemplu meciurile trecute, deja și 11 goluri diferență (la un moment dat) păreau să fie puține pentru ca SCM să nu aibă emoții. Gazdelor au început să le intre mingile, portarii să blocheze. Minaur s-a apropiat la șapte goluri. A fost însă doar un foc de paie. Vâlcencele au revenit în forță și au turnat plumb în picioarele adversarelor. ”Fuji-gol” și-a ”îngropat” fosta echipă. A ajuns la 15 goluri marcate în meci și a ajutat Vâlcea să atingă ”borna 40”. Daciana Hosu s-a evidențiat, de asemenea. Hansson a ținut pasul, Elghaoui, în nota obișnuită, foarte bine, iar Glibko a oferit niște pase de excepție. SCM a obținut cel mai categoric succes din ultimii ani (24-40), din istoria confruntărilor directe cu Minaur. A spulberat, practic, Baia Mare și s-a reabilitat în fața suporterilor, a ”ultrașilor”, care au fost și de această dată în tribune, dovedind devotamentul și iubirea necondiționată față de echipă.

Din păcate, cu 30 de secunde înainte de final, s-a consemnat și o nouă accidentare în tabăra Vâlcii. Busculată, Ianăși a căzut rău, pe genunchi și a părăsit terenul ajutată de colege. Și în partida din Germania SCM a avut parte de o situație similară, cu De Jong, care ar fi suspectă de o afecțiune mai gravă la genunchi.

În altă ordine de idei, Bent Dahl a avut posibilități limitate la Baia Mare. S-a bazat pe 10 jucătoare. Hosu a rămas tot meciul între buturi, pe extreme nu a schimbat, Fujita și Hansson ducând greul, Elghaoui a fost aproape tot timpul pe semicerc.

Pentru SCM au punctat, cu Minaur: Fujita (15 goluri), Hansson (8), Glibko (5), Elghaoui (5), Bucur (4), Ianăși (2), Coman (1).