Editorial

Să înceapă balul!

Peste trei zile, vineri 11 iunie, de la ora 17.00, debutează turneul final al Campionatului Mondial din Africa de Sud cu meciul Africa de Sud – Mexic, o deschidere de competiţie mai mult decât interesantă.
Marele bal al fotbalului mondial începe (din nou) fără România, la fel ca în 2002, la fel ca în 2006 …
Generaţia de aur a fotbalului românesc condusă de inegalabilul Gică Hagi îşi desfăşoară  acum activitatea fotbalistică în zona gazonului, nu pe gazon, din păcate. Epigonii actuali ai fotbalului romanesc, plini de ifose, înregistrează premieră după premieră: prima înfrângere cu 0-5 intr-o competiţie oficială, prima înfrângere cu Ucraina, prima înfrângere cu Macedonia. A venit (din fericire, pentru moralul grav zdruncinat al selecţionerului şi al selecţionaţilor) şi victoria cu 3-0 contra Hondurasului, o echipă prezentă la Campionatul Mondial din Africa de Sud, dar care cu greu va face un punct într-o grupă (H) cu Spania, Chile şi Elveţia, pentru că este foarte slabă valoric.
Competiţia din Africa de Sud debutează odată cu iarna australă, o iarnă blândă însă în zona paralelei de 30 grade latitudine sudică, asemănătoare cu iarna din sudul Spaniei şi nordul Africii, având premizele unui turneu final asemănător cu cel din 1978, din Argentina.
Şi pentru că am ajuns la Argentina lui Maradona şi Messi, să consemnăm că la casele de pariuri aceasta este cotată cu o a treia şansă după Spania şi Brazilia, dar înaintea Angliei, Germaniei, Italiei, Franţei şi Olandei. Probabil că dintre aceste opt mari puteri fotbalistice cu titluri mondiale şi europene la activ se va alege careul de aşi al turneului final. Asta dacă nu cumva Africa neagră îşi va cere porţia de glorie prin reprezentantele sale puternice: ţara gazdă, Camerun, Nigeria sau Ghana, spre satisfacţia militantului numărul 1 pentru globalizarea turneelor finale, Sepp Blatter.

Dan Săraru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button