Editorial

Rapid expres

Deşi în acest moment se află doar pe locul 2 al clasamentului Ligii I la fotbal, cu fiecare meci care trece, Rapidul lui Şumudică îşi depune tot mai insistent candidatura pentru al IV-lea titlu din istorie. Fotbalul momentului în România are culoarea vişinie şi lucrul acesta este demonstrat de jocul şi ultimele rezultate ale echipei de sub Podul Grant: 5-0 cu Petrolul în cupă, 7-1 cu Brăneşti în campionat.
Exceptând cele 25 de minute din repriza a doua a meciului cu Dinamo din etapa desfăşurată de Sfânta Maria, în toate celelalte opt meciuri din campionat şi unul în cupă, Rapidul a avut viteză de expres, a câştigat şase meciuri, a făcut trei egaluri şi nu a primit decât două goluri! Beneficiind de liniştea suporterilor şi de prezenţa lor în număr mare la meciuri, de valoarea lotului şi (se pare) a antrenorului, Rapidul se anunţă ca principala favorită la câştigarea campionatului ediţia 2010-2011.
Din păcate pentru ei (pentru rapidişti), „domnul presiune” Copos, patronul cu cele mai multe renunţări şi reveniri din istoria de după Revoluţie a fotbalului românesc, a intrat în conflict atât cu antrenorul, prin declaraţiile tranşante făcute cu privire la câştigarea titlului, dar şi cu preşedintele clubului, Dinu „Vamă” Gheorghe. Acesta din urmă este foarte nemulţumit că echipa creată în primul rând de către el în această vară este neplătită din luna iulie, iar clubul riscă să-i piardă pe cei mai buni jucători după 1 octombrie, dacă aceştia depun memorii la Comisia pentru statutul jucătorului! Drept urmare, Dinu Gheorghe l-a anunţat în privat pe Copos că demisionează dacă nu se plătesc jucătorii, acelaşi lucru transmiţându-l şi Marius Şumudică.
Sâmbăta viitoare la Timişoara va avea loc ciocnirea celor două echipe iubite şi „înfrăţite” până în primăvara acestui an, atunci când s-a declanşat războiul „Varga – Tibi Balan” în urma căruia Rapidul a pierdut la masa verde cu 0-3 meciul pe care-l câştigase pe teren cu 1-0, ratând Europa League şi frăţia dintre cele două cluburi s-a rupt atât la nivelul conducerilor cât şi la nivelul galeriilor.
Daniel Stanciu, belicosul managerul sportiv al celor de la Timişoara, a încercat să tensioneze inutil meciul de sâmbăta seara punând presiune pe CCA şi pe brigada de arbitri ce va oficia meciul, cu două etape înainte de desfăşurarea acestuia! Pentru proaspătul „antrenor” al timişorenilor, Cosmin Contra, acesta este primul examen serios din cariera pe care doreşte să şi-o construiască rapid. Îl va trece?

Dan Săraru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button