Diverse

Psihoterapia – sprijin în dezvoltarea unei persoane

În cadrul sedintei de psihoterapie, are loc un dialog care se desfășoară într-o manieră foarte armonioasă, unde pacientul își expune problemele, fricile, conflictele ori alte suferințe interioare pe care le confruntă. Tratamentele și tehnicile potrivite efectuate de psihoterapeut au ca scop schimbarea gândurilor și emoțiilor negative ce macină persoană respectivă.

Decizia de a apela la ajutor de specialitate ia naștere foarte greu, deseori, atât din cauza prejudecăților ce țin de mersul psiholog, cât și de faptul că pentru cele mai multe persoane este foarte greu de acceptat că au o problemă care trebuie soluționată.

Momentele în care este indicat să apelezi la terapia psihologică variază în funcție de cazul și problemele pe care le confrunți. Însă împrejurările care creează puncte cu adevărat cheie în evoluția ta psihică și care fără o susținere adecvată, îți pot provoca urmări foarte neplăcute trebuie rezolvate corespunzător.

Centrul PsihArt.ro pune la dispoziție diverse tipuri de terapii pentru toate circumstanțele care creează efecte negative în viața și dezvoltarea armonioasă a unei persoane. Principalele situații care necesită psihoterapie ar fi:

  1. Problemele legate de cuplu – într-o relație apar numeroase împrejurări care nu mai pot fi gestionate de partenerii de cuplu și par a fi supuse eșecului. Acceptarea ajutorului de specialitate a unui psiholog poate readuce obiectivul comun pentru cei doi.
  2. Conflictele dintre părinți și copii – această categorie de probleme ce se naște în familie este cea mai delicată. Părinții care nu mai au putința de a-și ține sub control copiii, precum și adolescenții ce sunt total nemulțumiți de atitudinea manifestată de parinți față de ei, au posibilitatea de a comunica într-o manieră mult mai eficientă  în fața unui psiholog. Cu ajutorul întrebărilor corespunzătoare din partea psihoterapeutului, atât părintele, cât și copilul va expune problemele sale sub o formă mult mai deschisă și nu va întâmpina blocajele pe care le are acasă într-o ceartă, toată discuția având loc intr-o atmosfera armonioasă și echilibrată.
  3. Simptomele depresiei – starea continuă de tristețe pe care o manifestă o persoană ori lipsa de speranță sau motivație, precum și dezamăgirea față de eșecurile din viață sa sunt lucrurile ce conturează cel mai simplu începutul unei stări de depresie. Este foarte important ca aceste stări să nu reușească să își pună amprenta mai tare pe o anumită persoană, determinând-o să ajungă la tratamente. Ajutorul ce poate fi acordat pe parcursul unor ședințe de psihoterapie este cea mai folositoare metodă de a recăpăta încrederea în propria persoană și de a recăpăta motivația în viață.
  4. Piedici în dezvoltarea copilului – pentru părinți, cel mai de preț lucru îl reprezintă copilul și modul în care el evoluează. Anumite funcții cognitive se dezvoltă mai greu, iar ajutorul pe care îl acordă părinții în acest sens poate fi, uneori, insuficient. Sensibilitatea unui copil din toate punctele de vedere face necesară implicarea unei terapii profesionale care să pună accentul pe un progres optim celui mic și care să îi asigure nivelul de creativitate și cunoaștere raportat la mediul în care se află.

Este firesc faptul că toate aceste probleme nu se pot soluționa de la prima ședință sau într-un timp extrem de rapid. În funcție de complexitatea problemelor ce fac subiectul terapiei, durata desfășurării ședințelor variază.

PsihArt aduce în beneficiul clienților numeroase servicii care au scopul și efectul de a îi ajuta în a-și găsi liniștea interioară și armonia care să le aducă motivațiile și satisfacțiile ce lipsesc.

Accentul pe cooperarea interumană și bună dezvoltare a copilului sunt obiectivele centrale pe care le prezintă colaborarea cu PsihArt. Ceea ce garantează rezultatele eficiente asupra pacientului constă în:

• asigurarea mediului relaxant și confortabil;

• implicarea și disponibilitatea psihoterapeutului în toate momentele importante;

• extinderea și la alte materiale ce au specific motivațional;

• susținerea relațiilor armonioase și echilibrate cu foarte multe persoane;

• gestionarea cu profesionalism a tuturor conflictelor ce se pot isca;

• existența unui întreg personal care tinde să dezvolte relații de prietenie cu fiecare persoană care dorește să își soluționeze anumite tulburări.

Psihoterapia aduce efecte foarte productive asupra dezvoltării umane și a multor tipuri de suferințe, însă nici nu poate acționa magic. Implicarea pasivă de cealaltă parte nu poate încuraja progresul care ar fi așteptat; recomandările și sfaturile aduse de psihoterapeut trebuie să fie luate în seama și puse în practică ca atare.

 

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button