Acasă Liga 6 Progresul Măldăreşti şi-a luat revanşa după eşecul din tur, de la Dăeşti...

Progresul Măldăreşti şi-a luat revanşa după eşecul din tur, de la Dăeşti şi a urcat pe locul 2 în Seria Nord

384
0

Derby-ul rundei în Seria Nord a Ligii a VI-a s-a disputat la Măldăreşti, între Progresul, din localitate şi Oltul Dăeşti. Învinşi, în tur, cu 3-0 şi cu un jucător accidentat serios, băieţii coordonaţi de Cristi Luţescu şi-au dorit să-şi ia revanşa. Au reuşit. Au câştigat cu scorul de 6-3 confruntarea şi au urcat pe locul 2 în clasament. Primele 40 de minute au fost de tatonare. Gazdele au deţinut controlul. Primul gol a fost, însă, ca o scânteie. Pe cât de liniştit fusese jocul până în acel moment, pe atât de tensionat a devenit ulterior. Oaspeţii au cerut off-side la acţiunea de atac a celor din Măldăreşti. Gherghe a trimis la poartă, mingea a fost respinsă, dar doar până la Andrei Vladu, aflat singur, în câţiva metri, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate. La pauză a fost 2-0. Gherghe a dublat avantajul, dintr-un penalty acordat pentru un henţ al lui Ovidiu Barbu. În primele minute ale partidei, Oltul l-a pierdut pe Brozbă, care a acuzat o ruptură musculară. În locul său a intrat Ovidiu Barbu.
În minutul 57 s-a făcut 3-0 pentru gazde. Gherghe a marcat din nou. În minutul 61, era deja 4-0. După o aruncare de la margine pentru Dăeşti, mingea a ajuns în posesia gazdelor. Răzvan Mosor a lăsat bine un avantaj după un fault, Mădălin Milosteanu a venit ”lansat”, din spate şi a şutat cu sete la poartă, majorând diferenţa. Imediat, în minutul 62, Barbu a redus din handicap cu un şut de la 25 de metri: 4-1. Juniorul Voicu, proaspăt intrat pe teren, a confirmat inspiraţia lui Luţescu: a punctat pentru 5-1 după o fază frumoasă, un contraatac plecat de la mijlocul terenului.
Barbu a avut şansa să marcheze şi golul 2 pentru Dăeşti. A ratat din punctul cu var după un 11 metri acordat la căderea lui Tănase. Ciobanu, de la Dăeşti, a completat spectacolul. A trimis balonul în plasă dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri (5-2). În minutul 85, Bebe Tănase, cu un lob peste portar, a marcat pentru 5-3. Milosteanu, cu o execuţie, de asemenea, spectaculoasă, cu mantă, din bară în poartă, a stabilit scorul final (6-3) din minutul 87.
A fost o repriză secundă animată, cu faze de poartă, dar şi anumite clinciuri, câteva decizii contestate de ambele părţi, precum şi un duel care se putea termina rău pentru un jucător de la Dăeşti. În lupta pentru minge, în alergare, lângă linia de margine, Tololoancă, împins într-un duel corp la corp, s-a lovit de gardul împrejmuitor. Au fost momente de panică. Din fericire, a scăpat uşor şi a continuat jocul.