Acasă Administratie Primăria Diculeşti, reabilitată cu forţe proprii. Străzile, asfaltate cu bani de la...

Primăria Diculeşti, reabilitată cu forţe proprii. Străzile, asfaltate cu bani de la MDLPA

95
0

La propunerea primarului Armand Cupăreanu, recent, Consiliul Local al Comunei Diculeşti a modificat HCL nr. 32 / 14.10.2021 aprobând documentele de avizare a lucrărilor de intervenţii, indicatorii tehnico-economici şi devizul general actualizat pentru proiectul de modernizare a drumurilor ce urmează a se implementa prin P.N.I. „Anghel Saligny”, începând din prima parte a anului 2023.
Reamintim că, în luna iulie, MDLPA a alocat un buget de 10 milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Diculeşti. Primarul Armand Cupăreanu a solicitat bani pentru peste 8 kilometri de străzi, dar nu i s-au repartizat fonduri pentru întreaga lucrare. În schimb, i s-a promis că, la momentul potrivit, va fi sprijinit să continue investiţia şi să asfalteze toţi cei peste 8 kilometri de drumuri pe care îi are în plan.
O altă noutate de la Diculeşti, după dotarea SVSU cu vidanjă şi lamă pentru deszăpeziri, este aceea că Executivul local a decis să înceapă cu forţe proprii reabilitarea sediului primăriei. Această acţiune a început zilele trecute cu restaurarea pardoselilor, a scărilor exterioare, refacerea panourilor de afară şi repararea acoperişului, urmând să continue apoi cu alte intervenţii menite să ofere condiţii mai bune pentru angajaţi şi beneficiarii serviciilor publice locale, dar şi să reducă semnificativ cheltuielile de funcţionare a primăriei (cu căldura, energia electrică etc.).