Editorial Politic

ONRC, o instituție care toacă inutil milioane de euro și ar trebui desființată. Digitalizarea promisă de PNL, o vrăjeală!

Nu doar parlamentarii PSD de la Vâlcea sunt niște catastrofe, care ar face un imens bine umanității dacă s-ar muta pe Marte. Nu, și pe la PNL există niște personaje care trăiesc cu capul în nori și sunt total străine de realitate. Bunăoară, recent, unul dintre acești peneliști vorbea despre cât de preocupat este despre soarta mediului privat și ce eforturi s-au făcut, inclusiv financiare, pentru digitalizare, în România. Ni se dădeau și numeroase exemple, printre care se număra și simplificarea procedurilor prin care firmele pot obține certificate, avize ș.a.m.d..

Ei bine, viața bate filmul. În realitate, ca să obții un amărât de certificat de la Oficiul Registrului Comerțului, de exemplu, trebuie să stai bine cu nervii și să fii conștient că poți să aștepți mult și bine după documentul care-ți trebuie. Pentru că, la conducerea ONRC, au fost promovați incompetenți atât de mari încât instituția nu mai are semnătură electronică, certificatele de care depind licitațiile, proiectele și investițiile din România nu se mai eliberează online. Firmele și persoanele fizice care doresc să apeleze la ONCR au la dispoziție un singur număr de telefon, la care însă nu răspunde nimeni, niciodată. Cât privește comunicarea prin e-mail-ul onrc@onrc.ro, la fel, discutăm despre o misiune aproape imposibilă. Așa că, de ceva vreme, în loc să ajute firmele, ONRC le face rău. Iar asta în condițiile în care această instituție toacă anual sute de milioane de euro de la bugetul de stat. Bani pe care îi asigură, prin taxe și impozite, IMM-urile din această țară.

La ora actuală, la conducerea ONRC, se află Valentina Burdescu (director general) și Anca Daniela Safta (Director general adjunct). La Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, director este Maria Magdalena Stoian. Doar imaginați-vă ce salarii au aceste incompetente!

 

Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Back to top button