Acasă Volei Victorie insuficientă

Victorie insuficientă

119
0

„U” Cluj – CET Govora 72-74
• din cauza înfrângerii suferite în tur (80-85), vâlcencele au ratat turneul final al Cupei României

După cele trei înfrângeri suferite în faţa echipei din Cluj-Napoca în acest sezon (dintre care două chiar în Sala Traian), puţină lume spera într-o izbândă a vâlcencelor în manşa retur a sferturilor de finală din Cupa României. Jucătoarele pregătite de soţii Mihai şi Antoaneta Toma au reuşit până la urmă să învingă în Ardeal, dar scorul nu a fost suficient pentru a permite şi calificarea în Final Four. „Am câştigat meciul, dar totuşi nu ne-am calificat mai departe. Am condus la un moment chiar cu 10 puncte, iar cu 3 minute înainte de final aveam un avantaj suficient pentru a ajunge în Final Four: 7 puncte. Ne-a costat evoluţia slabă, chiar dezastruoasă, din primul sfert, pe care l-am pierdut cu 30-18. Din sfertul al doilea am preluat conducerea (37-32) şi n-am mai cedat-o până la final.

La pauza meciului aveam 4 puncte avans (41-37), iar la finele celui de-al treilea sfert scorul era 59-52 în favoarea noastră. În ultimele 10 minute de joc, pe fondul eliminărilor (a ieşit mai întâi Raluca Ungureanu, cu 6 minute înainte de final, iar apoi şi Janina Simionca, n-am reuşit să ne mai păstrăm avantajul”, a precizat Mihai Toma, iar apoi a adăugat: „Una peste alta, mă bucur că am dovedit că nu suferim de un complex în faţa echipei din Cluj-Napoca şi că atunci când jucătoarele vor să joace bine puţine echipe ne pot sta în cale. Spre deosebire de alte meciuri, de data aceasta, fetele au avut o altă atitudine, în special cele din vechea gardă: Cristina Duma, Laura Bocoş, Ana Maria Mezaroş, care s-au ridicat la nivelul pretenţiilor noastre, la fel ca Florina Diaconu şi Raluca Ungureanu”.
Punctele echipei vâlcene au fost marcate de Florina Diaconu (26), Laura Bocoş (14), Ana Maria Mezaroş (11), Raluca Ungureanu (10), Cristina Duma (7) şi Janina Simionca (6). Au mai evoluat pentru CET Govora: Carmen Bagiu şi Luiza Voinea. N-au jucat deloc Irina Borş, Ana Maria Chirilă şi Bianca Barbu.

Arbitraj jalnic

Din păcate, la Cluj-Napoca, în afara echipei adverse, vâlcencele au mai avut de luptat şi cu cei doi arbitri: Marius Udrică şi Laszlo Bukuresti, personaje obişnuite atunci când vine vorba de erori de arbitraj împotriva echipelor vâlcene de baschet, băieţi sau fete. „Este jenant ce s-a întâmplat la Cluj, prestaţia arbitrilor ne-a privat de-o calificare meritată. Aceşti arbitri Udrică şi Bukuresti au tolerat jocul extrem de dur al clujencelor. În finalul meciului, au fost două faulturi pe care le-a văzut toată sala, numai arbitrii nu! Iar aici e vorba chiar de pumni şi coate în faţă, victime fiind Florina Diaconu şi Janina Simionca. Clujencele au evoluat practic în 7, punându-i la socoteală şi pe cei doi arbitri. Acestora le-au mai lipsit doar sutienele pentru a juca fără probleme în echipa gazdă, în rest au făcut tot ce-au putut pentru a le califica pe clujence. Ne-au tocat mărunt, când loveau clujencele dădeau faulturile tot la noi. Astfel s-a ajuns ca două jucătoare vâlcene să fie eliminate în ultimul sfert, în timp ce americanca Cherrise Graham şi Ana Huţanu au evoluat cu 4 greşeli personale de la începutul sfertului al treilea şi până la final. Ştim că rezultatul nu se mai poate schimba, dar o să trimitem înregistrarea video la federaţie ca să vadă toţi ce s-a întâmplat la Cluj”, ne-a mai declarat antrenorul Mihai Toma.

Baschet feminin / Cupa României
Sferturi de finală – miercuri, 20 februarie:

 „U” Cluj-Napoca – CET Govora  72-74
* (în tur: 85-80)
CSŞ-LMK Sf. Gheorghe – Rapid Bucureşti 101-56
* (în tur: 73-56)
Sportul Stud. Bucureşti – CST Alexandria 88-55
* (în tur: 55-53)
BC ICIM Arad – CSM Oradea  73-67
* (în tur: 100-66)
Nicolae CIUCESCU