Acasă Volei Doar act de prezenţă?

Doar act de prezenţă?

117
0

• meciul BC Rm. Vâlcea – BCM US Piteşti se dispută sâmbătă, 23 februarie, de la ora 17.00, în Sala Traian

Sâmbătă, 23 februarie, de la ora 17.00, în etapa a 18-a din cadrul Diviziei A de baschet masculin, BC Rm. Vâlcea va primi în Sala Traian vizita echipei BCM US Piteşti. Argeşenii, învinşi pe teren propriu în această săptămână într-un meci restanţă de campioana en-titre a ţării vin la Vâlcea cu gânduri clare de a câştiga şi de a-şi păstra intacte şansele de a prinde play-off-ul. Nu le va fi chiar atât de greu să-şi ducă la bun sfârşit misiunea, în special datorită faptului că echipa pregătită de Cristian Achim a pierdut doi dintre cei mai constanţi jucători: sârbii Kijac şi Cica.

De altfel, în condiţiile în care lotul s-a subţiat foarte mult, numeric, dar şi valoric, este greu de crezut că BC Rm. Vâlcea ar mai putea bate pe cineva în actualul sezon regulat. „Întâlnim echipe extrem de puternice, în faţa cărora va fi greu să ne impunem”, spune Gheorghe Manolescu, directorul tehnic al echipei. Cel mai accesibil adversar pentru vâlceni va fi BC Târgovişte, dar meciul cu echipa dâmboviţeană se dispută abia în ultima etapă a sezonului regulat. Ce va fi până atunci?
„De jucat nu o facem rău, asta e clar. În acest campionat, în vreo 7 meciuri, ne-a despărţit practic doar o minge să câştigăm. Au fost de vină lipsa de concentrare în momentele cheie, dar poate şi ghinionul. Cu siguranţă însă, a avut un rol important şi faptul că nu am avut toţi jucătorii valizi, aşa cum s-a întâmplat acum cu Belanovic, un pivot foarte bun, nu neapărat de puncte, ci pentru recuperări. Toate acestea ne-au privat de câteva victorii meritate”, a precizat antrenorul Cristian Achim.
Se pregătesc pentru… play-out
Renunţarea la cei doi jucători sârbi, a generat deja primele calcule în privinţa viitorului echipei BC Rm. Vâlcea. „Dacă vom termina campionatul pe unul din locurile 13 sau 14 vom întâlni în play-out una dintre grupările care provin din Divizia B. La acel nivel, cea mai valoroasă pare a fi echipa din Baia Mare, însă nu e deloc de neglijat nici aceea din Craiova. Totul va depinde de rezultatele care se vor înregistra la turneul final al Diviziei B, acolo unde cu siguranţă voi fi şi eu prezent pentru a urmări viitoarele adversare”, a mai declarat Achim.
Pentru a fi în temă cu valoarea echipelor de Divizia B, trupa pregătită de Cristi Achim a disputat chiar în această săptămână un meci amical în compania grupării din Tg. Jiu, una dintre pretendentele la promovare. Victoria a revenit echipei noastre, cu scorul de 82-71.
Nicolae CIUCESCU