Volei

CSS BC Nitulescu, un vis devenit realitate

CSŞ BC Niţulescu, un vis devenit realitate

 

Aşa cum v-am mai informat, baschetul vâlcean s-a îmbogăţit din această toamnă cu o nouă echipă feminină: CSŞ BC Niţulescu. Gruparea a luat naştere în urma unei colaborări cât se poate de benefice între Manuela Cornea şi Claudia Niţulescu, două persoane cu o experienţă deosebită în acest sport. Cele care-au făcut posibilă înfiinţarea echipei CSŞ BC Niţulescu şi-au prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, intenţiile în legătură cu drumul pe care vor să-l parcurgă în baschetul feminin românesc. La această întâlnire cu mass-media locală a fost prezentă Mihaela Truşcă, directoarea Clubul Sportiv Şcolar, iar în postura de invitaţi speciali s-au aflat Adrian Comănescu, şeful DSJ Vâlcea, dar şi inspectorul Constantin Tită, un apropiat al baschetului vâlcean. Pe scurt, atât Comănescu, cât şi Tită, au apreciat curajul de a pune la punct o asemenea iniţiativă şi au urat succes clubului nou înfiinţat.

 

Talente, talente, dar şi performanţă

 

Claudia Niţulescu a explicat motivele pentru care s-a luat decizia de a forma un asemenea club şi de a realiza o colaborare fructuoasă cu Clubul Sportiv Şcolar. „Am luat această iniţiativă de a înfiinţa o nouă echipă de baschet feminin în judeţul Vâlcea în ideea de a descoperi şi promova baschetbaliste tinere. În ceea ce priveşte colaborarea dintre CSŞ şi BC Niţulescu, trebuie să spun că atât eu, cât şi surorile mele, dar şi Manuela Cornea, am început baschetul la CSŞ. Sunt mândră că sunt un produs al Clubului Sportiv Şcolar, mi-am început activitatea sportivă aici, sub îndrumarea profesorului Dan Gheorghiu. Această instituţie s-a ocupat de noi, ne-a format ca oameni, ca sportivi, ca antrenori. Este acum de datoria noastră, a celor care am păşit prin CSŞ, să facem ceva pentru această instituţie, de a o promova şi de a-i arăta calităţile, de a dovedi că acest club lansează jucătoare foarte bune, sportive de lot naţional. Sper ca peste ceva timp să se audă că am făcut lucruri bune, că am promovat tinere talente, că au ajuns la lotul naţional cât mai multe fete, iar finalitatea campionatului să fie una benefică, adică o promovare în Divizia A”, a spus Claudia Niţulescu.

Directoarea Clubului Sportiv Şcolar, Mihaela Truşcă, a înţeles, de asemenea, cât se poate de exact de ce era nevoie de o asemenea echipă de baschet feminin: „Eu am trăit o astfel de experienţă, în anul 1999, când printr-un protocol cu CS Chimia s-a născut echipa de tenis de masă de Divizia A, care există şi acum, după ce s-a aflat un an de zile şi-n Superliga Naţională. La CSŞ am mai avut o astfel de colaborare şi la baschet masculin, când echipa de Divizia B a lui Cristian Achim, după o muncă asiduă, a ajuns în prima ligă. De aceea, le urez succes şi fetelor, pentru că eu sper să calce la rândul lor pe urmele băieţilor care-au ajuns în prima divizie. Cel mai mare câştig este acela că tinerele baschetbaliste din lot, după terminarea vârstei junioratului la CSŞ, pot continua activitatea sportivă în oraşul nostru, nu mai sunt nevoite astfel să plece în alte oraşe pentru a-şi continua cariera. Exemplul cel mai elocvent în acest sens este cel al baschetbalistului Dragoş Andrei, al cărui progres s-a văzut de la meci la meci şi care va ajunge desigur un jucător de mare valoare. A rămas să joace pentru oraşul nostru, nu a plecat la altă echipă, dar dacă nu ar fi existat această promovare în Divizia A, probabil că n-ar fi rămas aici să se plafoneze”.

 

Nurvil, un sponsor puternic

 

Sponsorul principal al acestei echipe de baschet feminin este firma Nurvil, care va finanţa şi va asigura deplasarea la turneele de sală care vor avea loc în Divizia B. „E vorba de o cheltuială de aproximativ 25 de milioane lei pentru fiecare turneu în parte”, a mărturisit Manuela Cornea. Pe viitor, pentru a suplimenta baza materială a clubului se va încerca atragerea altor sponsori puternici, dar şi a Primăriei Râmnicului.

 

Cristina Voina, căpitan de echipă

 

Între baschetbalistele care vor juca pentru CSŞ BC Niţulescu se numără şi câteva dintre fostele componente ale grupării CET Govora, precum ar fi Claudia Niţulescu, care va avea sarcini atât de jucătoare, cât şi de antrenoare, Cristina Voina (investită cu funcţia de căpitan de echipă) şi Izabela Gulpa. În mare parte însă lotul va fi format din junioare. Cea mai talentată rămâne Bianca Voica, una dintre cele care cochetează şi cu lotul naţional, Georgiana Plăviţu, Cristina Badi, Patricia Rădulescu, Anca Chirilă, Maria Săndulescu şi altele. În privinţa jucătoarelor pe care vrea să le aducă la CSŞ BC Niţulescu, Manuela Cornea are însă şi o altă dorinţă, foarte îndrăzneaţă de altfel: „Dorinţa mea ca antrenoare este aceea de a le aduna pe toate cele trei surori Niţulescu la un loc, într-o echipă la Rm. Vâlcea. Să joace toate trei pe teren”.

 

Acasă, în Sala „Capela” sau în Sala „Traian”?

 

Deocamdată, s-a anunţat că turneul pe care echipa CSŞ BC Niţulescu îl va organiza în februarie 2007 la Rm. Vâlcea se va juca în Sala „Capela”, dar Manuela Cornea şi Claudia Niţulescu rămân deschise în privinţa unei o colaborări cu DSJ, pentru ca meciurile să aibă loc chiar în Sala „Traian”. Totul va depinde de rezultatele pe care formaţia vâlceană le va obţine până atunci în campionat.

 

Un război cu CET Govora este exclus

 

Claudia Niţulescu a vorbit în final şi despre rivalitatea care se va crea în Râmnic între CET Govora şi CSŞ BC Niţulescu: „Sunt convinsă că mulţi gândesc că această echipă e făcută din orgoliu şi că o să se creeze un război aici la Vâlcea. Nu va fi deloc aşa, noi avem alte obiective, o să v-o demonstrăm prin evoluţia acestor fete, care au o vârstă foarte fragedă. Le aruncăm într-o luptă grea şi trebuie să le susţinem. Nu ne interesează ce fac alte echipe. Un război între CSŞ BC Niţulescu şi CET Govora nu va exista niciodată, nici în presă şi nici pe teren”.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button