Liga IV

„Stanca a fost trimis la Babeni sa ne «faca»!”

 După meciul „cu cântec” de miercuri, oficialii de la Forestierul acuză:

„Stanca a fost trimis la Băbeni să ne «facă»!”

* se pare că oficialii AJF au vrut să se răzbune astfel pe Eugen Roşu, cel care a avut „tupeul” să facă memoriu la federaţie vizavi de „cazul Strâmbeanu”

Miercuri s-au jucat partidele unei etape intermediare în Divizia D. Până aici, nimic spectaculos. Din păcate nici această rundă nu a ieşit din tiparele ultimelor meciuri, adică şi de această dată a trebuit să consemnăm un eveniment mai puţin plăcut. E vorba de meciul de la Băbeni unde un arbitru a fost din nou lovit. Oficialii grupării gazde s-au arătat extrem de nemulţumiţi vizavi de prestaţia centralului Gheorghe Stanca. Mai mult, aceştia nu înţeleg cum a fost posibil ca în ziua meciului, AJF-ul să schimbe şi arbitrul central, Laurenţiu Mosor cu Gheorghe Stanca, şi observatorul, Vasile Busuioceanu cu Grigore Tomoiagă.

Schimbări în ultimul moment

Meciul de la Băbeni, Forestierul – Topologul N. Bălcescu trebuia să-l aibă la centru pe Laurenţiu Mosor iar ca observator ar fi trebuit să fie Vasile Busuioceanu. Până la urmă la meci a ajuns centralul Gheorghe Stanca, iar observator şeful Comisiei Judeţene de Arbitri, Grigore Tomoiagă. În minutul 40, când Stanca i-a arătat jucătorului de la gazde, Gulea, al doilea cartonaş galben, şi implicit pe cel roşu, fotbalistul băbenar l-a lovit pe central. În primă fază a fost oprit, însă câteva minute mai târziu acesta a mai apucat să-i mai aplice lui Stanca alte lovituri.  Gurile rele spun că ar exista o intenţie în toată această acţiune a conducerii AJF. Se pare că e vorba de o răzbunare a conducătorilor forului fotbalistic vâlcean vizavi de Eugen Roşu. Acesta a introdus un memoriu la federaţie vizavi de meciul pe care AJF-ul la dat pierdut pentru Forestierul, în prima etapă, considerându-se că Roşu a folosit atunci pe tânărul Strâmbeanu fără drept de joc. Mai mult, se pare că la forul condus de Mircea Sandu Roşu ar putea să aibă câştig de cauză.

Ce spun gazdele?

Am încercat să aflăm părerea „taberelor” implicate în cest conflict. Iată ce spun băbenarii prin vocea unui oficial: „ E clar că domnul Stanca a venit cu « temă» de la conducerea AJF ca să ne «facă».aşa că domnul Stanca a îndeplinit cu brio sarcinile ce i-au fost trasate. Ne-a «făcut » ca la Nufărul. Ne-a dat abandon din primul minut. E ciudat să se schimbe arbitru în chiar ziua meciului şi mai mult, să se schimbe şi observatorul! Sigur, nu suntem de acord cu ceea ce a făcut Gulea, o să-l sancţionăm,. Dar pe de altă parte e de înţeles, pentru că nu poţi să te mai controlezi atunci când vezi că eşti «tocat» mărunt. În primul rând nu se impunea acel penalti pe care centralul la acordat înainte de producerea acestui incident. Şutul adversarului a fost de la un metru de jucătorul nostru, Zaharioiu, una, şi apoi, mingea l-a lovit pe acesta în piept, nicidecum în mână. Încă ceva, la faza la care centralul Stanca i-a arătat lui Gulea primul cartonaş galben, nu el trebuia să-l primească , pentru că altcineva făcuse faultul. Dar Stanca i-a arătat cartonaşul galben lui Gulea ştiind că acesta e mai recalcitrant şi predispus la a lua cartonaşe”.

Opinia adversă

Contactat telefonic, şeful arbitrilor vâlceni, profesorul Grigore Tomoiagă ne-a declarat: „Pe mine m-a sunat  cel ce fusese delegat iniţial la meci, Laurenţiu Mosor, şi mi-a spus că a ridicat un calorifer şi s-a blocat la spate. Am fost la el şi chiar am văzut că aşa este. Cât priveşte domnul Busuioceanu, acesta a trebuit să plece la Argeş pentru că, din câte am înţeles, are socrul grav bolnav”. Cel lovit, Stanca, se apără: „eu am ajuns la meci pe la ora 14, nici nu ştiam că voi fi acolo, mi s-a spus în ultimul moment. Nu e adevărat că am arbitrat cu tentă. Am fost lovit de două ori de jucătorul gazdelor, Gulea, acesta continuând cu ameninţările, că mă omoară şi alte alea, şi la pauză. Cât despre penlti-ul pe care l-am acordat pentru echipa din N. Bălcescu, a existat şi un jucător de la gazde care a recunoscut că a fost 11 metri la acel henţ”.
Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button