Volei

S-a stabilit programul campionatelor de baschet

Săptămâna trecută, la sediul FR Baschet din Capitală a avut loc stabilirea programului competiţional al Diviziei A, atât la fete, cât şi la băieţi. Startul viitorului sezon, în ambele întreceri, a fost fixat pentru sâmbătă, 4 octombrie. La fete, încă din runda inaugurală a campionatului va avea loc un prim derbi, cel dintre „U” TCRE Cluj-Napoca (acolo unde sârbul Predrag Vasic a fost numit recent în funcţia de antrenor principal) şi CSŞ-LMK Sf. Gheorghe. Baschetbalistele de la CET Govora vor începe campionatul cu un meci pe teren propriu, în Sala Traian, în compania echipei CSM Craiova, proaspăt promovată pe prima scenă a ţării.

Dar iată programul complet al primei etape în Divizia A de baschet feminin: Sportul Studenţesc – CST Alexandria, Unirea Dej – CSM Satu Mare, „U” TCRE Cluj-Napoca – CSŞ-LMK Sf. Gheorghe, CSM Oradea – BC ICIM Arad, CET Govora – CSM Craiova, Naţional Iaşi – Rapid Bucureşti, Municipal Târgovişte – Olimpia Bucureşti.

Start lejer pentru CET Govora

Tragerea la sorţi a fost favorabilă echipei vâlcene CET Govora, care va avea un debut de sezon oarecum liniştit, în primele şase runde urmând a da piept cu adversari facili, uşor de învins. Meciurile grele vor avea loc abia în a doua jumătate a turului, începând cu etapa a şaptea, atunci când se vor deplasa la Arad, acolo unde înfrunta campioana en-titre a ţării. Vor urma apoi partide extrem de dificile, pe rând, baschetbalistele pregătite de George Chiraleu şi Mihai Toma urmând a înfrunta şi celelalte favorite la cucerirea titlului naţional. „Ca şi anul trecut, meciurile pe care le-am putea considera mai uşoare au loc la începutul campionatului. Din primele şase etape, doar meciul cu CSM Oradea din deplasarea ar putea să ne ridice probleme, pentru că am auzit că echipa bihoreană s-a întărit serios în această vară. Însă nici în celelalte partide nu ar trebui să ne credem învingători dinainte pentru că nu se ştie ce surprize pot apărea. Spre deosebire de anii precedenţi, acum nu mai vreau să dau nici un pronostic în privinţa parcursului nostru, dar bineînţeles că îmi doresc să câştigăm toate meciurile din primele şase etape ale turului”, ne-a declarat antrenorul Mihai Toma după aflarea „ţintarului” de desfăşurare a Diviziei A de baschet feminin.
Ordinea meciurilor pe care CET Govora le va disputa în viitorul sezon al Diviziei A este următoarea:
Etapa I-a: CET Govora – CSM Craiova
Etapa a II-a: Olimpia Bucureşti – CET Govora
Etapa a III-a: CET Govora – Naţional Iaşi
Etapa a IV-a: CSM Oradea – CET Govora
Etapa a V-a: Unirea Dej – CET Govora
Etapa a VI-a: CET Govora – CSM Satu Mare
Etapa a VII-a: BC ICIM Arad – CET Govora
Etapa a VIII-a: CET Govora – Rapid Bucureşti
Etapa a IX-a: Municipal Târgovişte – CET Govora
Etapa a X-a: CET Govora – Sportul Studenţesc
Etapa a XI-a: CET Govora – „U” TCRE Cluj-Napoca
Etapa a XII-a: CST Alexandria – CET Govora
Etapa a XIII-a: CET Govora – CSŞ-LMK Sf. Gheorghe

BC Rm. Vâlcea ar fi avut un debut de foc

Dacă s-ar fi înscris în campionat, băieţii de la BC Rm. Vâlcea ar fi avut un start de sezon incendiar. Echipa noastră şi-ar fi făcut debutul în deplasare, pe terenul celor de la Dinamo Bucureşti, pe data de 4 octombrie. Tot în deplasare ar fi jucat echipa noastră şi al doilea meci, dar la Atlassib Sibiu. Ulterior, în Sala Traian ar fi poposit vicecampioana Mobitelco Cluj-Napoca. Abia în a patra rundă le-ar fi ieşit în cale vâlcenilor un adversar mai uşor, BC Târgovişte, greutatea constând însă în faptul că meciul s-ar fi jucat în Cetatea Chindiei. Programul complet al primei etape în Divizia A de baschet masculin este următorul: CSM Craiova – Atlassib Sibiu, CSM Oradea – CS Otopeni, Elba Timişoara – BC Tg. Mureş, BCM US Piteşti, Asesoft Ploieşti, Energia Rovinari – Cuadripol Braşov, Gaz Metan Mediaş – BC Târgovişte, Rapid Bucureşti – Mobitelco Cluj-Napoca şi Dinamo Bucureşti – BC Rm. Vâlcea.
Altfel, în Cupa României, BC Rm. Vâlcea trebuia să întâlnească în primul tur cu CS Otopeni, primul meci urmând a se juca în Sala Traian, iar returul pe terenul echipei ilfovene.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button