Acasă Liga III Obiectiv îndeplinit! Dăești merge la barajul pentru Liga a II-a!

Obiectiv îndeplinit! Dăești merge la barajul pentru Liga a II-a!

2401
0

Viitorul Dăești a disputat vineri, de Ziua Râmnicului, pe stadionul din Zăvoi, ultimul meci din play-off-ul Ligii a III-a. Pentru a termina pe locul 2 în serie, Adi Popa și colegii săi aveau nevoie de o victorie contra echipei Vedița Colonești, astfel încât să nu conteze rezultatul dintre Alexandria și Slatina. Au obținut-o și și-au îndeplinit primul obiectiv. Vor juca runda semifinală a barajului pentru Liga a II-a!

În fața unui public numeros (toată tribuna I a fost plină) și inimos, a autorităților locale, primarului Râmnicului și sponsori, „vulturii” au facut o prima repriză foarte bună. Și-au creat ocazii clare și au înscris de două ori. Golul a venit repede. Adi Popa a pătruns în partea stângă, a înaintat până să intre în poartă cu mingea, însă lovitura decisivă a dat-o Călin, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate, după respingerea portarului: 1-0. În minutul 35, după alte oportunități uriașe, antrenorul-jucător Adrian Popa a dublat avantajul gazdelor: 2-0. Faza a fost creată de căpitanul Robert Pîrvu, care și-a arătat clasa. Popa putea închide meciul pe final de repriză, dar portarul a intervenit miraculos.

În partea secundă, a scăzut randamentul dăeștenilor. Nu au mai avut prospețime și au „trăit” periculos. În minutul 50, Colonești a redus din diferență. Alexandrescu a șutat din colțul careului de 16 metri la prima bară. Lungu a fost surprins: 2-1. Vedița ne-a mai dat emoții. Din fericire, deznodământul a fost favorabil trupei vâlcene. Performanța echipei din Fedeleșoiu a fost aplaudată la scenă deschisă de toți cei prezenți. Alexandria a terminat campionatul pe locul 3, chiar dacă a câștigat cu Slatina.

Miercuri, 25 mai, de la ora 18.00, Viitorul Dăești va juca manșa tur a primului baraj pentru promovarea în Liga a II-a, tot pe stadionul din Zăvoi, contra liderei din Seria a V-a, AFC Odorheiu Secuiesc. Returul va fi sâmbătă, 28 mai.