Acasă Liga IV Cozia Călimăneşti, noua campioană a Vâlcii!

Cozia Călimăneşti, noua campioană a Vâlcii!

2543
0

Sâmbătă, 21 mai, de Zilele Orașului Călimăneşti, echipa de fotbal din stațiune a oferit un cadou frumos localnicilor. A câștigat derby-ul cu vicelidera Ligii a IV-a, CS Mădulari, rezultat care i-a adus titlul de campioană județeană. Victoria era singura variantă pentru ca suspansul să nu fie prelungit pentru ultima etapă.

Motivați de miza meciului, elevii lui Vasile Ilinca au încercat să-și faciliteze misiunea din primele 45 de minute. Duca și Uță l-au testat pe „Cacao”, cu șuturi din afara careului. Marian Chiripuș a mai trecut pe lângă deschiderea scorului. În minutul 38, Cozia a trecut în avantaj. Adi Sîrbu, a preluat la limita suprafeței de pedeapsă și a trimis cu șpițul balonul în plasă. Cinci minute mai târziu, s-a stabilit scorul pauzei: 2-0. O aruncare de la margine, din stânga, centrare Mazilu și Mădălin Chiripuș, cu spatele la poartă, din marcaj strâns, a trimis balonul pe spate, cu capul, la vinclu. Euro-gol și doză și mai mare de încredere pentru lidera Ligii a IV-a.

Imediat după pauză, Cozia a lămurit situația. Marinaș a scos penalty, Bucei a primit al doilea galben și Mădulari a rămas în 10. Căpitanul Alexandru Ștefan a transformat lovitura de pedeapsă: 3-0. Meciul era decis. În minutul 62, Duca a mărit ecartul la 4. Călimăneşti nu a mai forțat. Mădulari a avut mai multe acțiuni bune de atac în 10, apoi s-a pierdut din încrâncenare. În minutul 88, după un corner executat de Marinaș, Duca a marcat cu capul.

Partida s-a încheiat la scorul de 5-0 în favoarea Coziei, care a declanșat fiesta, cu o etapă înainte de finalul campionatului.

La meci a asistat și Andrei Vasile, principalul sponsor al echipei, dar și reprezentanți ai Primăriei Călimăneşti, care au transmis mesajul primarului Florinel Constantinescu: Cozia va fi sprijinită în continuare. La Călimanești se dorește promovarea în Liga a III-a! Felicitări, campioanei și mult succes  la baraj!

Câștigatoarea Ligii a IV-a vâlcene va înfrunta, în dublă manșă, campioana din Olt, Oltul Curtișoara. Primul meci va fi pe 18 iunie, la Curtișoara, iar returul pe 26 iunie, la Călimănești.