Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Editorial

Mourinho uber alles!

Inter Milano a realizat tripla istorică în 2010: Campionat, Cupa Italiei, Liga Campionilor sub bagheta magicianului portughez Jose Mourinho.
Sâmbătă seara pe Santiago Bernabeu din Madrid, Inter s-a încoronat ca regină a Europei fotbalistice după 45 ani de la ultimul succes obţinut de legendarul antrenor Helenio Herrera.

Mourinho şi-a învins profesorul Van Gaal, iar îmbrăţişarea dintre cei doi în minutele de prelungire ale meciului a consfinţit recunoaşterea superiorităţii portughezului în plan tactic în finala de sâmbătă seara. Cocteilul argentiniano-brazilian a funcţionat ca un ceasornic, J. Cesar, Maicon, Lucio, V. Samuel, J. Zanetti, Cambiasso, dar mai ales Diego Milito, au demonstrat de ce Inter este cea mai bună echipă de club a Europei acum: organizare extraordinară, lacăt defensiv aproape impenetrabil, efort fizic dus până la sacrificiu, contraatac năucitor şi un goleador D. Milito incredibil care a umilit (mai ales la golul al doilea) apărarea lui Bayern.
Pe lângă cei şapte brazilieni şi argentinieni au evoluat în echipa de start alţi patru super jucători din patru colţuri ale lumii: Chivu din România, Sneijder din Olanda, Eto’o – leul camerunez de legendă, singurul jucător din lume care a reuşit să cucerească Liga Campionilor doi ani consecutiv cu două echipe diferite şi macedoneanul Pandev, dar nici un italian! Probabil că aproape toată suflarea fotbalistică din România a ţinut sâmbăta seara cu Interul lui Chivu, eroicul căpitan al naţionalei României făcându-şi pe deplin datoria prin anihilarea olandezului Arien Robben, cel mai periculos fotbalist al Bayernului munchenez. A ieşit epuizat în minutul 68 în aplauzele tifosilor italieni şi s-a bucurat ca un copil la decernarea trofeului. După teribilul accident suferit la cap în februarie, puţini îi mai dădeau şanse să revină pe gazon. Dar Cristi a parcurs recuperarea după operaţie pas cu pas şi a revenit în echipă atunci când era mai mare nevoie de el, în semifinala cu Barcelona, când l-a anihilat pe Messi, dar mai ales în finală când a contribuit major la securizarea porţii lui Julio Cezar.
Din păcate pentru Interul lui Moratti (ce fericit era sâmbătă seara că reuşise să-i calce pe urme tatălui său!), „magul” Mourinho va părăsi Italia fotbalistică, acolo unde nu s-a simţit niciodată bine, spre o nouă provocare: Real Madrid. Nici cele douăsprezece milioane de euro pe sezon propuse de Moratti, nici posibilitatea de a cuceri şi celelalte trei trofee ale sezonului (Supercupa Italiei, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al cluburilor) nu l-au înduplecat, se pare, pe Jose, care a ales să meargă la Real Madrid pentru a reuşi acelaşi lucru ca la Porto şi la Inter şi să devină astfel singurul antrenor din lume cu trei trofee europene supreme cu trei echipe de club diferite. Mai presus de toate, Mourinho are de luat o revanşă majoră faţă de Barcelona, pe care a eliminat-o de două ori: în 2007 cu Chelsea şi anul acesta cu Inter, dar vrea să-i smulgă acesteia şi titlul Spaniei pe care catalanii l-au monopolizat în ultimii ani. Fanii lui Real sunt entuziasmaţi şi îl aşteaptă ca pe un …. Messia!

Dan Săraru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button