Liga III

Mihai Diculoiu, preşedinte Sindicatul Liber Oltchim: „În ultimul an, Oltchim şi-a redus pierderile cu peste 20 la sută”

Preşedintele Sindicatului Liber Oltchim şi-a exprimat, din nou, speranţa că societatea va funcţiona cât mai curând în sistem integrat, în ciuda tuturor piedicilor pe care le pun, permanent, compania germană PCC SE şi fondul britanic de investiţii Carlson Private Equity, care au ajuns să deţină împreună, în acest moment, nu mai puţin de 31 la sută din acţiuni. Astfel, Mihai Diculoiu crede că este foarte important ca preşedintele României, Guvernul, Ministerul Economiei, dar şi autorităţile locale, împreună cu conducerea societăţii, să găsească formula optimă pentru ca Oltchim-ul să funcţioneze, din nou, la capacitate. Numai în asemenea condiţii s-ar reuşi obţinerea unei cifre de afaceri de peste 700-800 de milioane de euro pe an.
„În ultima perioadă, s-au făcut eforturi pentru aprovizionarea cu propilenă şi clorură de vinil din import, dar este destul de dificil şi, în acelaşi timp, costisitor, ca materiile prime să fie transportate de la o distanţă de aproximativ 2000 de kilometri. Deşi combinatul funcţionează doar la 40-45 la sută din capacitate, dacă facem o comparaţie între primele trimestre din 2011 şi din 2010, Oltchim-ul şi-a redus considerabil pierderile. Astfel, dacă în urmă cu un an aveam un deficit de 52 milioane lei noi, acum suma este de peste 20 de ori mai mică, adică de numai 2,7 milioane lei noi”, a subliniat Diculoiu.
Şeful Sindicatului Liber Oltchim le-a mulţumit încă o dată tuturor salariaţilor, care au înţeles situaţia deosebit de grea prin care societatea a trecut începând cu data de 12 septembrie 2008, toţi având însă speranţa că într-o zi lucrurile vor reveni la normal. „Aşa cum am mai spus, conducerea Sindicatului Liber Oltchim nu se opune iniţierii procesului de privatizare anunţat de Guvern pentru anul 2012, dar solicită ca toate demersurile să aibă loc abia după ce societatea va funcţiona, din nou, în sistem integrat. Pentru a se realiza acest lucru, ar trebui ca Oltchim-ul să preia, pe lângă Arpechim Piteşti şi Rafinăria Piteşti, împreună cu Exploatarea Minieră Rm. Vâlcea. În plus, ar fi necesar să punem la punct şi un parteneriat strategic cu un producător de energie electrică, în aşa fel încât pentru cei 1,5 milioane megawaţi pe care-i consumăm să plătim mai puţin decât în prezent. Cea mai bună comparaţie în acest sens este aceea că ALRO Slatina achită doar 24 de euro pe megawatt, pe când noi cumpărăm energia electrică cu 73 de euro pe megawatt”, a menţionat Mihai Diculoiu.

Articole Similare

One Comment

  1. ne-am saturat de balbele dvs. concret ce s-a imbunatatit? nimic . viata e mai grea. oamenii accepta situatia pentru ca nu au alta alternativa, judetul fiind practic mort fara Oltchim. asa ca toti trag din acelasi les. iesiti de peste 1 an cu aceleasi texte, „daca si cu parca”. va faceti doar imagine dar pe banii cui? pe ai oltchimului normal. aduceti-va aminte de unde ati plecat si lasati figurile de mare lider de sindicat.

Lasă un răspuns

Back to top button