Acasă Liga IV AS Mihăești a stopat seria de 11 etape fără înfrângere a viceliderei

AS Mihăești a stopat seria de 11 etape fără înfrângere a viceliderei

706
0

Miercuri, 15 iunie, în ultima intermediară a sezonului de la Liga a V-a, a avut loc un derby, între ocupanta locului 2, CS Gușoeni și echipa de pe locul 3, AS Mihăești. Confruntarea a fost programată pe terenul din comuna administrată de Constantin Bărzăgeanu, la Mihăești. Gazdele au câștigat partida cu scorul de 3-1 și au urcat pe locul secund. Trupa lui Alex Concioiu a avut o serie de 11 meciuri fără înfrângere. În acest timp, a mai înregistrat doar o sincopă, un egal, în deplasare, la Șirineasa. În rest, numai victorii. La Mihăești, nici prolificul atacant Mădălin Roșu nu s-a lipit de gol. A avut câteva șanse irosite.

Gazdele au deschis scorul rapid, în minutul 5. Doctorul ”Gymy” Mitrache, venit după o tură grea, de noapte, cu operații, în care inclusiv el a avut nevoie de îngrijiri medicale, a arătat poftă de joc, a făcut diferența. A adus-o pe Mihăești în avantaj dintr-un șut de la peste 20 de metri, la care portarul oaspeților a fost spectator. Roșu a avut șansa egalării, dar s-a opus ”Fyfy” Bălan. În minutul 10, autorul primei reușite, a avut golul 2 în picior. Mitrache a ratat singur cu portarul, după o lovitură liberă executată de Marian Mihai și respinsă în față de goal-keeperul advers.

Dani Zugravu a încercat să găsească și el poarta. Mingea trimisă cu capul de acesta a trecut puțin peste transversală. S-a jucat așa, pe contre, cu ocazii la ambele porți până la finalul reprizei. În minutul 45, Pătrașcu putea dubla avantajul, dar a intervenit bine Fidriloiu.

Pauza a fost un sfetnic bun tot pentru Mihăești. În minutul 60, o centrare din dreapta, de lângă linia de margine, l-a găsit în poziție bună de Lucian Briceag. Atacantul gazdelor a șutat spectaculos, din prima, din voleu, fără preluare și balonul s-a dus glonț, în poartă: 2-0. 10 minute mai târziu, Florin Ștefan a preluat ușor de lângă adversar, a întors portarul și a majorat diferența la 3-0.

Imediat, în minutul 72, Paul Pagâu a trimis o ghiulea, de lângă linia de margine, spre vinclu. Zugravu a intervenit și el, dar mingea era deja în poartă sau așa a considerat asistentul. Altfel, ar fi fost off-side. 3-1 a fost și la final. AS Mihăești a câștigat derby-ul deși i-au lipsit câțiva jucători. Cele mai importante absențe au fost cele ale lui Lupu Bîrlogeanu și Marinel Mazilu, care sunt accidentați și probabil vor rata și ultimele două etape.

AS Mihăești a trecut pe locul 2, dar Gușoeni poate reveni acolo. Mai are trei meciuri de jucat, față de primele două clasate, cărora le-au mai rămas două etape. Mihăești merge în etapa viitoare la Băbeni, pentru un alt derby, cu lidera, Galicea. Sporting s-a desprins, însă, în campioană. E aproape imposibil să mai rateze titlul. Rămâne de văzut dacă va și promova. În acest moment, dintre primele clasate, se spune că doar Gușoeni și Șușani și-ar dori să urce la Liga a IV-a.