Acasă Diverse Meci halucinant la Mioveni! Vâlcea, în finală, după 80 de minute jucate...

Meci halucinant la Mioveni! Vâlcea, în finală, după 80 de minute jucate cu Rapid!

604
0

Sâmbătă, 21 mai, la Mioveni s-au desfășurat semifinalele Cupei României. În primul meci, CSM București a trecut cu scorul de 28-23 de Măgura Cisnădie. A doua echipă calificată în finală s-a decis după 80 de minute de joc, dintre Vâlcea și Rapid! A fost un meci halucinant, de povestit nepoților, probabil cel mai spectaculos din acest sezon, cu răsturnări de situație, lovituri de la 7 metri ratate în momente cheie, două cartonașe roșii. Handbalistele pregătite de Bent Dahl au reușit să încline balanța în favoarea lor.

Prima repriză a aparținut ”feroviarelor”. Au avut un plus, care s-a regăsit și pe tabelă, la finalul primului mitan: scor 12-17. Antrenorul ”municipalelor” a găsit formula potrivită la pauză. Jocul și-a schimbat cursul, SCM s-a ridicat la nivelul adversarei, a contribuit din plin la spectacol. În minutul 59, roș-albastrele au avut șansa să încheie partida. S-au precipitat, nu au marcat, iar Fernandez a scos o aruncare de la 7 metri cu cinci secunde înainte de final. Carlos a transformat și a dus meciul în prelungiri. A fost dramatic! În primele 4 minute, Vâlcea și-au luat un avans de două goluri. Carlos a redus din diferență, Liscevic a ratat pe contraatac și Korsos a restabilit echilibrul: 30-30. Dăscălete și Hernandez, în aceeași fază, au primit eliminare de 2 minute. Pentru jucătoarea Rapid-ului a fost a treia, care i-a adus și cartonașul roșu. Nu a fost singurul. Imediat, a copiat-o Gabriela Perianu, care a fost sancționată cu a treia eliminare și implicit roșu. Dache a scos și 7 metri. Glibko a ratat la 31-31. Imediat, SCM a mai avut o șansă să înscrie din 7 metri. De această dată a irosit-o Elghaoui.

Asma s-a revanșat și a punctat pentru 32-31. Foggea a prelungit suspansul. A apărat și Manea a făcut ca scorul să devină din nou egal, după 10 minute de ”extra-time”: 32-32. A urmat a doua serie de prelungiri. Handbalistele de la poalele Capelei au stat mai bine pe picioare, au avut mai multă energie și stăpânire de sine și au tranșat soarta calificării în favoarea lor. Hosu a apărat un 7 metri, după ce Roch făcuse un meci bun (ca și portarii adverși, Ciucă și Foggea). SCM s-a dus la patru goluri în față. Nu a mai fost timp pentru ”creație”. S-a marcat și de la centrul terenului. În final, după 80 de minute de joc, SCM s-a impus cu 41-39 și va juca finala cu CSM București. Echipa medicală va avea o misiune dificilă, să recupereze jucătoarele, care pleacă în fața adversarei de duminică, 22 mai, cu un handicap. Au jucat mai târziu decât CSM și un meci de 80 de minute! SCM și Rapid se vor mai întâlni și în ultima etapă a campionatului, la Vâlcea, când se poate decerna titlul.

Finala dintre Vâlcea și CSM București, pentru trofeul Cupei României, va avea loc duminică, 22 mai, de la ora 15.30.

În semifinale au punctat pentru SCM: Levchenko (9), Dache (6), Elghaoui (5), Glibko (5), Klicovac (5), Liscevic (4), Lupei (4), Stamin (1), Roch (1), Gorshenina (1).

Pentru lidera Ligii Florilor au înscris: Carlos (12), Fernandez (6), Buceschi (4), Perianu (3), Manea (3), Badea (3), Tîrcă, jucătoarea care s-a și accidentat, în prima repriză, după un gol și un contact cu Hosu și a rămas pe bancă (2), Popa (2), Korsos (2), Hernandez (1), Constantinescu (1).