Acasă Politica Ioana Liţă a câştigat un nou mandat

Ioana Liţă a câştigat un nou mandat

77
0

Competiţia pentru şefia Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Vâlcea s-a încheiat, fără ca în interiorul partidului să aibă loc cataclisme prea mari.
Ioana Liţă a câştigat detaşat un nou mandat de preşedinte al acestei structuri politice, fiind votată de 160 de delegate. Contracandidata sa, Daniela Oteşanu, a obţinut 75 de voturi, un număr totuşi mare având în vederea că ea s-a înscris în competiţie destul de târziu. Cel care probabil că s-a bucurat cel mai tare că această etapă din viaţa organizaţiei s-a încheiat a fost Ion Cîlea. Liderul judeţean al PSD mai trecuse prin emoţii similare, cu câteva zile, cu ocazia alegerilor de la tineret, câştigate de Lucian Rădulescu. Social-democratul s-a liniştit pentru că „astfel de lupte pot face bine dar şi rău filialei”. Bine – pentru că asigură democraţia internă şi rău – pentru că pot duce, în unele cazuri, dacă situaţia nu este gestionată inteligent, chiar la scindarea organizaţiei.
Următoarele competiţii din interiorul PSD, în plan local, sunt alegerile de la municipiu, unde am putea asista la o confruntare cel puţin la fel de spectaculoasă. N-ar fi exclus ca, pentru şefia PSD Râmnicu Vâlcea, ce va avea loc în următoarea lună, să se bată 3 social-democraţi: Ion Matei, Remus Grigorescu şi Costi Rădulescu. Tot în aceeaşi perioadă, sunt programate şi alegerile pentru Organizaţia de Femei a PSD Râmnicu Vâlcea. Se aude însă că aici va exista o singură candidată: Adina Dobrete.