Diverse

Interzis cardiacilor!

oltchim buducnostOltchim – Buducnost 21-20 (13-12)

* deşi in-extremis, deosebit de greu, chimistele au obţinut un succes important în primul meci din faza grupelor principale, care ar putea cântări enorm în ecuaţia calificării între primele patru echipe ale Europei

Noul antrenor al Oltchim-ului, Anja Andersen, are probleme cu inima. Însă acest lucru nu a împiedicat-o să pregătească un meci interzis cardiacilor. Oltchim avea nevoie ca de aer de o victorie în meciul cu Buducnost. Duminică, la Vâlcea, a fost aşteptat un adevărat regal handbalistic, dat fiind faptul că se aflau în Sala Traian cele mai bune jucătoare ale lumii, Bojana Popovic şi Cristina Neagu, dar şi fosta mare jucătoare şi actuala mare antrenoare, legendara Anja Andersen. Spectacolul a fost, însă, lăsat în plan secund. Oltchim a mizat pe o apărare agresivă, jucătoarele au evoluat pe alte posturi decât în mod obişnuit, extremele şi pivotul au fost folosite extrem de puţin. Oltchim a surprins prin modul diferit de abordare al meciului, însă Buducnost nu s-a lăsat păcălită. N-a cedat nici un moment, astfel că în primele 30 de minute s-a consemnat un joc de-a şoarecele şi pisica. Oaspetele au alergat aproape tot timpul după egalare, însă a fost şi un moment în care au preluat conducerea. Se întâmpla în minutul 22, când Buducnost a condus cu 9-8. „Toto” a fost, însă, senzaţională. Ne-a scos din situaţii dificile, astfel că am putut reveni la timonă şi am încheiat primul mitan în avantaj: 13-12.

17 minute fără gol marcat!

În partea secundă lupta a fost la fel de strânsă. În tabăra vâlceană s-au făcut extrem de multe greşeli, au fost multe ratări, astfel că la un moment dat a apărut negativismul. După reuşitele lui Ozel şi Ardean din debutul părţii secunde a urmat o pauză de 17 minute în care nu am marcat. Muntenegrencele au profitat şi au preluat conducerea. În minutul 48 aveau deja două goluri avans (15-17) şi totul părea pierdut pentru Oltchim. Bojana Popovic şi compania au fost, însă, urmărite de ghinion pe final. Au dat de două ori mingea în bară, au avut victoria la îndemână, dar n-au reuşit să plece învingătoare de la Vâlcea. Ardean, Ozel şi Tolnai au dat tonul revenirii formaţiei chimiste pe final de partidă. În minutul 28 Oltchim a trecut din nou în avantaj: 21-20. Finalul a fost de coşmar! Oaspetele au dus atacul până când au fost penalizate pentru joc pasiv, a urmat un nou atac ratat de chimiste, a apărat Tolnai, a ratat Fiera. În cele din urmă, pătrunde Bulatovic spre poartă, însă bara ne salvează şi victorieee! Am răsuflat uşuraţi! Chiar şi fără o Cristina Neagu strălucitoare, Oltchim a învins Buducnost, astfel că a urmat apoi celebrul „Stand up for the champions!”.
Pentru Oltchim au marcat: Ardean (8), Ozel (5), Curea (3), Pidpalova (2), Farcău (1), Fiera (1), Manea (1). Pentru Buducnost au punctat: Bulatovic (5), Jovanovic (5), Popovic (4), Djokic (3), Knezevic (2), Radicevic (1).

Victoria unei mari echipe

N-a fost joc spectaculos, n-a fost victorie clară, n-a fost handbal de înaltă clasă. În meciul cu Buducnost, Oltchim a surprins, însă, prin ambiţie, atitudine, muncă în echipă. Toată lumea s-a grăbit să dea verdicte. „Ce a făcut Andersen? Echipa joacă mai slab, nu s-a văzut nimic!” Însă, cu şansă, cu aportul lui „Toto”, a lui „Alis” şi Ozel sau poate datorită jocului gândit de antrenoarea daneză, Oltchim a obţinut o victorie importantă în faţa unei echipe care nu fusese până acum învinsă în actualul sezon de Liga Campionilor. Până la urmă trebuie să recunoaştem că, chiar dacă ne dădeam „cocoşi” la Vâlcea şi declaram că vom câştiga partida cu Buducnost, toată lumea s-a temut de acest duel. Echipa din Muntenegru reprezintă o forţă a Europei ce cu greu poate fi anihilată. Dacă stăm să analizăm mai bine tot ce s-a întâmplat, vom ajunge la aceeaşi concluzie. Constantin Roibu are meritul acestei victorii, pentru că a avut curajul să rişte să schimbe, într-un moment important, antrenorul şi întreg mecanismul echipei. Dar acesta este şi rolul unui manager de succes: să ia decizii importante, în momente-cheie, iar acestea să se dovedească extrem de potrivite. Iar apoi e şi meritul Anjei Andersen, pentru că a ştiut să conducă spre succes o echipă despre care avea informaţii insuficiente pentru a-şi putea pune în aplicare planurile în doar trei zile. Am aşteptat cu toţii o minune, mulţi s-au hazardat să dea verdicte, că jocul nu a strălucit, că am fost salvaţi de Tolnai, de Ardean şi Ozel, că am avut noroc, însă se ştie că norocul face parte din joc, iar de regulă acesta este de partea celor puternici. Iar Oltchim a demonstrat că este o echipă puternică, chiar dacă Stanca, cea mai bună marcatoare a echipei stă în tribună, Neagu nu străluceşte, nu se mizează pe extreme, nici pe pivoţii obişnuiţi să dea randament, iar antrenorul (Anja Andersen), îşi lasă intenţionat echipa în inferioritate, într-un moment important, doar pentru a-şi arăta compasiunea faţă de o jucătoare accidentată (Ozel). De fapt, în minutul 35, când a pătruns pe teren după ce Ozel a fost lovită, Anja nu a făcut altceva decât să-şi arate recunoştinţa pentru efortul făcut de Ozel, care a reuşit cel mai bun meci al ei de la venirea la Oltchim. Turcoaica a dat dovadă de o ambiţie ieşită din comun. Pase precise, recuperări şi goluri. Într-un cuvânt, luptă mai rău ca la Rovine, însă pentru binele României. Părea să fi intrat în transă, din care nu a ieşit decât după câteva momente bune de la încheierea meciului. La finalul întâlnirii, epuizată, încă se mai uita după adversare, să nu-i scape vreuna din marcaj. Campioanele României au demonstrat că au mentalitate de învingătoare, de echipă mare! (S.S.)

85 de suporteri au avut acces gratuit

Între cei aproximativ 2000 de „norocoşi”, care au luat parte la duelul intergalactic dintre Oltchim şi Buducnost s-au numărat şi 85 de suporteri care au avut acces gratuit în sală. Aceştia au răspuns provocării lansate de conducerea clubului chimist anul trecut, după finalul meciurilor din grupele principale ale Ligii Campionilor şi şi-au încercat norocul la tombolă. Cei care au ghicit adversarii Oltchim-ului din grupa principală a Ligii Campionilor s-au ales cu un bilet gratuit la primul meci din 2011 al vicecampioanei Europei din Sala Traian, în speţă la cel cu Buducnost Podgorica.

Campioana Muntenegrului, susţinută din tribune

Pentru prima dată în acest sezon de Champions League, fanii Oltchim-ului din Polivalenta vâlceană au avut concurenţă. Campioana Muntenegrului, Buducnost Podgorica, adversara formaţiei vâlcene din prima etapă a grupelor principale ale Ligii Campionilor, a venit la Vâlcea cu o delegaţie formată din aproximativ 120 de persoane, semn că echipa Bojanei Popovic a mizat pe o victorie în faţa Oltchim-ului, care să-i asigure, în bună parte, calificarea în semifinale. Muntenegrenii au intrat în sală în minutul 13, escortaţi de jandarmi şi s-au făcut repede auziţi. Au atras atenţia printr-o petardă care a zguduit sala. A fost singurul lucru rău pe care l-au făcut. În continuare şi-au susţinut echipa, fără să mai producă şi altfel de incidente.

Managarova a ratat debutul în Ligă
* nici Stanca n-a prins lotul

Adusă la Vâlcea recent, jucătoarea ucraineană Iuliia Managarova n-a reuşit să debuteze în Liga Campionilor pentru Oltchim. Anja Andersen a preferat să o păstreze în tribună pe Managarova pentru meciul cu Buducnost. De asemenea, antrenoarea daneză nu a mizat în întâlnirea cu echipa din Muntenegru nici pe Adriana Ţăcălie, Roxana Han, Gabriella Szucs, Clara Vădineanu sau Mihaela Smedescu. În plus, în ultimul moment au ajuns printre spectatori Patricia Vizitiu şi Ionela Stanca (se pare că a acuzat şi oarecare probleme de sănătate). Rezervele au făcut însă senzaţie pe marginea terenului. Cu Stanca şef de galerie, fetele din spatele panourilor publicitare au devenit al optulea jucător pentru Oltchim.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button