Social

În urma propunerii lansată de câţiva medici de la spitalele Fundeni şi Sfântul Ioan, din Bucureşti,

Gheorghe Drăghici intenţionează să facă o clinică specială la Roeşti

Conform unei statistici pe care o realizam anul trecut, aproximativ 70 la sută dintre actualii primari din judeţul nostru îşi dau interesul şi se zbat foarte mult să atragă fonduri pentru a realiza investiţii menite să crească nivelul de trai şi confortul în comunităţile pe care le reprezintă.

Maşina primarului, pe post de ambulanţă

Adesea, la fel de mulţi renunţă la o parte din veniturile personale pentru a-şi ajuta semenii. Fie susţin cu bani familiile nevoiaşe, fie plătesc din propriul buzunar lucruri de interes public ce ar trebui suportate din bugetul local. Asta în condiţiile în care primesc, în medie, salarii de 1.400-1.500 lei, sume din care, acasă, duc mult mai puţin. Este şi cazul lui Gheorghe Drăghici, de la Roeşti. Social-democratul lucrează şi în afara orelor de program, când, de cele mai multe ori, se preocupă pentru rezolvarea cazurilor sociale.
De curând, vă anunţam că primarul de la Roeşti caută soluţii pentru înfiinţarea unui centru social care să găzduiască 20-30 de copii fără părinţi, pe care, printr-un program cu finanţare europeană, să-i reintegreze în societate. Gheorghe Drăghici a depus şi un proiect care, printre altele, vizează construcţia unui cămin pentru persoane vârstnice. Iar asta nu e tot. În timpul liber, Gheorghe Drăghici obişnuieşte să-şi transforme maşina în ambulanţă, transportând la spitale localnicii cu probleme de sănătate.

În Roeşti, este un aer foarte curat, iar locaţia este ideală pentru o clinică

Chiar dacă şi el are unele probleme de sănătate, începute anul trecut, când a aflat că Guvernul PDL i-a tăiat fondurile pentru anumite investiţii, reprezentantul PSD i-a transportat pe unii bolnavi şi până la Târgu Mureş sau Bucureşti. „Eu am fost copil sărac. Îmi place să-mi ajut confraţii. Asta mi-e natura. Pe unii i-am dus la Târgu Mureş, pe alţii la Bucureşti şi mă bucur că le-am putut fi de folos. Mă bucur din două motive, că s-au însănătoşit mai repede, dar şi pentru că, în acest fel, am cunoscut foarte mulţi doctori renumiţi. Nu vă mai spun că unii medici din Bucureşti, de la Sfântul Ioan, de la Fundeni, dar nu numai, mi-au făcut o ofertă foarte interesantă. Ei caută zone cu aer curat, cu păduri, dar nu izolate, în munţi sau mai ştiu eu pe unde. Eu le-am explicat cum e comuna Roeşti, că e ideală pentru ceea ce vor şi, după ce m-au ascultat, mi-au propus să facem aici, împreună, o clinică specială. Primul pas este să facem nişte ONG-uri, pentru că în acest fel avem şanse să atragem mai uşor fonduri de la UE. Noi le dăm terenul, îi sprijinim cu ce putem, iar ei trebuie să amenajeze clinica, să creeze şi nişte locuri de muncă. Da, ştiu că ideea asta vine într-un moment în care Guvernul desfiinţează spitale, dar dacă cei de acolo sunt puşi pe distrus trebuie să arătăm că noi vrem că construim”, a anunţat Gheorghe Drăghici, lăsând să se înţeleagă că eforturile sale sunt uneori răsplătite prin ivirea unor oportunităţi de genul celei prezentate.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button