Editorial

Hagi, un nou început

Gică Hagi, considerat de majoritatea specialiştilor şi suporterilor cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, s-a întors în iarbă ca antrenor, după 3 ani de inactivitate! Declaraţiile sale constante cu privire la dragostea pentru cele mai importante echipe din viaţa sa – echipa naţională, Steaua şi Galatasaray (cu care a câştigat ca jucător 6 trofee interne şi două internaţionale) – au avut ca efect oferta başkanilor turci de preluare ca antrenor a celei mai iubite echipe de fotbal din Turcia, intr-un moment de cumpănă pentru aceasta.
Săptămâna trecută, Hagi a semnat un contract pe un sezon şi jumătate cu Galatasaray, preluând o echipă în derivă aflată la coada clasamentului. A intrat foarte repede în pâine după doar două antrenamente cu echipa, jucând duminică seara cu marele duşman istoric Fenerbahce în deplasare.
A fost primit cu ostilitate (bineînţeles!) pe Sukru Saracoglu de cei aproape 50.000 de suporteri fanatici ai lui Fener, a suferit 90 de minute în picioare în spaţiul din faţa băncii tehnice încercând să dea indicaţii în vacarmul de pe stadion şi s-a bucurat la sfârşit pentru punctul de moral scos în dificila deplasare. A fost finalmente 0-0 după un meci aprins în care Fenerbahce a dominat, dar marile ocazii de gol le-a avut Galatasaray, ratate de către atacanţii săi sau mai corect spus apărate de către excelentul Volkan Demirel.
Suporterii „Cim-Bom” prezenţi la meci au fost foarte fericiţi la sfârşit şi aşteaptă acum cu nerăbdare următorul meci din campionat pe „Ali Sami Yen”, pentru a-i face primirea de gală regelui întors… acasă. Acasă, pentru că întotdeauna Gică Hagi a afirmat că acolo este a doua lui casă, cu Galatasaray câştigând şi cele mai importante două trofee din viaţa sa: Cupa UEFA şi Supercupa Europei în 2000 (Supercupa o mai câştigase şi cu Steaua în 1987).
După experienţele nefericite ca antrenor din trecut (echipa naţională, Bursaspor, Galatasaray, Poli Timişoara şi Steaua), Hagi mai face o încercare. Este posibil ca de data aceasta să reuşească şi atunci cariera sa va fi relansată, cum la fel de posibil este să mai dea greş încă o data acolo unde nici marele Frank Rijkaard nu a reuşit.
Noi, cei care-l iubim, îi dorim succes şi poate că o nouă „colonie românească” la Galata îl va ajuta pentru atingerea ţelurilor propuse. Mutu, Torje, Bogdan Stancu sunt cele mai importante nume rostite în cercurile fotbalistice din ţară pentru a merge din iarnă sub comanda „regelui” la Istanbul!

Dan Săraru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button