Fără categorieEditorial Politic

Gest de laşitate al deputatului Cristi Buican

În urmă cu câteva luni, Alina Gorghiu arăta că nu dă doi bani pe părerile şi dorinţele deputatului Cristian Buican şi punea cruce candidaturii lui Mircia Gutău din partea PNL, chiar şi în ciuda unei hotărâri a organizaţiei din Vâlcea. La puţin timp după aceea, Buican – probabil foarte speriat că partidul îl va pune pe el să intre în competiţia pentru funcţia de primar al Râmnicului, o localitate în care, într-un sondaj realizat în urmă cu câţiva ani, avea doar 2 % – a făcut tot ceea ce i-a stat în putere să fie desemnat cât mai repede candidat indirect din partea PNL pentru şefia CJV.

Parlamentarului i-a fost frică să candideze în municipiu deşi, în acel moment, PNL Vâlcea era pe val, iar Buican se credea pe cai mari. Din punctul meu de vedere, gestul său de atunci a fost unul de laşitate. A evitat o competiţie grea şi electoratul mai elevat de la oraş. A preferat varianta confortabilă – Consiliul Judeţean Vâlcea şi alegătorii din mediul rural, pentru care lupta nu o va duce el, ci primarii liberali. De altfel, în opinia mea, la ora actuală, Buican nici nu mai are ceva în CV care să-l recomande pentru funcţia de preşedinte al judeţului – n-a făcut nimic notabil pentru judeţ, nu a schimbat nimic în bine în Vâlcea de când PNL este la Putere, nu are experienţa necesară, o echipă capabilă în spate şi poate nici dorinţa de a face ceva. În jurul său, s-au aciuat doar oportunişti, iar mâna sa dreaptă, Gică Păsat, a ajuns să fie urmărit penal de către DNA pentru „abuz în serviciu şi de încredere prin fraudarea creditorilor”, lucru extrem de grav. Pe de altă parte, în ultimii doi ani, oamenii competenţi şi cu imagine bună din PNL au fost izolaţi. Deşi nu se bazează pe nimic, nici măcar pe susţinere de la Bucureşti, Buican a ajuns un fel de satrap al Vâlcii. Asta din cauza unei propagande – trebuie să o recunoaştem – dusă inclusiv de noi, naivii, care am crezut că liderul PNL va veni la Putere să facă dreptate, să promoveze valoarea, moralitatea, adevărul şi transparenţa. Buican nu a înţeles că, din cauza parvenirii şi pervertirii, va ajunge singur, părăsit de toată lumea. Câţiva oameni care l-au adus în această situaţie penibilă încă îl ţin închis într-un cerc care se micşorează pe zi ce trece. Pe 5 iunie, după ce va pierde alegerile, va fi părăsit şi de aceşti oportunişti. La un moment dat, va rămâne singur-cuc şi la fel de neînsemnat ca înainte să-l învingă pe Emilian Frâncu. Va ajunge la tomberonul istoriei şi cu regretul că a avut o şansă căreia i-a dat cu piciorul, din cauză că a uitat adevăratul său nivel, de om plecat de la ţară, din noroi, care n-a evoluat prea mult, dar dintr-un şir de întâmplări a ajuns mai sus decât putea suporta. Nivelul şi anturajul lui Buican ni-l arată, din punctul meu de vedere, şi tăcerea sa din ultima săptămână. Dacă până recent, aproape că se urcase pe pereţi şi credea că nimeni nu mai e ca el, acum, Buican tace. Au trecut câteva zile de la percheziţiile făcute de DNA la Consiliul Judeţean Vâlcea şi nu a avut nicio reacţie. Tace mâlc, deşi presa îi cere să-i retragă urgent sprijinul politic lui Păsat, un om care, vinovat sau nu de ceea ce spune DNA, a compromis judeţul. Pentru asta, atât Păsat, cât şi Buican, cel care l-a promovat în fruntea CJV, ar trebui să se ducă de mână acasă. Amândoi au dat cu copitele în găleata cu lapte pentru care au trudit primarii PNL din Vâlcea.

Eduard Dulăcioiu

 

 

 

Articole Similare

2 Comments

  1. Poate reusiti sa faceti lumina intr-un caz de „Masinat” marca Buican&Co
    Avocatii din jurul lui Buican si aici mentionez pe Victor Stanculescu,Victor Popescu, George Patru (dupa unele surse se pare ca si sotia domnului Bulacu este implicata ) ii reprezinta interesele (deloc curate )ale primarului Neagoe din Ionesti.Acesta a sponsorizat campania judeteanta a PNL Valcea cu suma de 200000 Euro si a pus ceva conditii in momentul cand a platit.
    Una dintre conditii este ca a cerut ca un asistent veterinar fara diploma sa fie desemnat candidat din partea PNL in Ocnele Mari in defavoarea primarului in functie Iordache.Din pura intamplare acest scopitor de porci este frate cu un avocat din lista de mai sus.
    Mizez pe perseverenta d-voastra in a verifica aceasta informatie

  2. Cristian Buican s-a inconjurat peste tot de gasti de oportunisti .incompetenti .mincinosi si lasi. La Horezu,prietenul lui , Ilie Fartat merita tot dispretul pentru stilul hotesc in care conduce primaria . La Liceul Constantin Brancoveanu , Buican a plantat-o directoare pe Toma Mirela,o politruca pusa tot timpul pe cearta.

Lasă un răspuns

Back to top button