Diverse

A fost aprobat protocolul medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator. Singura şansă pentru echipele din Vâlcea: testele să se facă gratuit

”Marţi, 14 iulie, Comitetul de Urgenţă FRF a decis aprobarea protocolului medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator şi modificarea documentului care reglementează desfăşurarea competiţiilor fotbalistice Liga 1, Liga 2 şi Cupa României în contextul pandemiei COVID-19, ţinând cont de ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii. Decizia Comitetului de Urgenţă FRF a fost luată având în vedere Ordinul din data de 7 iulie 2020, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 604 din 09 iulie 2020, emis de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii. Astfel, a fost aprobat «Protocolul medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator». Obiectivul acestui protocol îl reprezintă asigurarea sănătăţii persoanelor implicate precum şi reducerea la minim a riscului infectării cu SARS-CoV-2 pentru: jucători şi familiile lor; staff tehnic, medical şi familiile lor; staff suport şi administrativ şi familiile lor”, se arată în comunicatul publicat de Federaţia Română de Fotbal.

În fapt, nu s-a schimbat nimic. Pentru a putea juca, echipele sunt obligate să efectueze testele Real Time PCR, pentru Diagnosticarea COVID-19. O echipă de fotbal amator nu are resursele financiare necesare pentru a fi testată periodic. Într-o lună ar consuma bugetul pe o jumătate de an. Singura variantă ar fi aceea ca testele să fie gratuite măcar pentru sportivii amatori, care nu au posibilitate de a suporta astfel de cheltuieli. În caz contrar, dacă se vor menţine condiţiile actuale, viitorul sezon competiţional e compromis. Nu va începe nici în august, nici în septembrie şi nici anul viitor, dacă nu vom depăşi criza sanitară.

Rămâne de văzut ce echipă va fi desemnată câştigătoare a fazei judeţene a Cupei României. În unele judeţe, ocupanta locului 2 din eşalonul de elită a fost declarată campioană şi a primit dreptul de a merge la prima etapă naţională a Cupei României. Cel mai recent exemplu de acest fel l-a oferit Sălajul. La noi, pe locul 2 în Superligă se află Cozia Călimăneşti, însă este clar că celelalte formaţii calificate în semifinale (Minerul Costeşti, Olteţul Alunu şi Unirea Tomşani) nu agreează, tocmai, o astfel de variantă. Minerul Costeşti are, însă, alte lucruri pentru care să-şi facă griji. De exemplu, nu va putea juca meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a fără să facă testarea pentru COVID-19. Mai are doar două săptămâni la dispoziţie pentru a rezolva toate problemele. Pe 1 august, este programată întâlnirea cu Petrolul Potcoava, iar pe 9 august ar trebui să joace contra campioanei din Teleorman.

Articole Similare

Back to top button