Acasă Auto-Moto EuroNCAP a publicat topul celor mai sigure modele din Europa

EuroNCAP a publicat topul celor mai sigure modele din Europa

339
0

audi-q3Audi Q3, Chevrolet Aveo, Ford Focus, Mercedes B-Klasse, Volvo V60 sunt cele mai sigure automobile din Europa. Asta relevă topul EuroNCAP. Fiecare model a primit 5 stele la testele de impact.

EuroNCAP are răspunsul la întrebarea: care este cel mai sigur automobil al momentului. Organismul european independent de testare a siguranței oferite de automobile a plublicat astăzi clasamentul mașinilor care oferă cel mai  înalt nivel de securitate pentru pasageri. Topul Best in Class 2011 este alcătuit pe baza testelor efectuate pentru 53 de noi modele vândute în Europa în anul 2011.

Clasamentul scoate la iveală modelele care în segmentul lorau obținut cel mai bun punctaj.

38 din cele 53 de noi vehicule testate au primit 5 stele, iar 11 dintre acestea au fost notate doar cu 4 stele. Cele mai slabe rezultate le-a înregistrat Dacia Duster, modelul românesc primind 3 stele. Rezultatul nu este surprinzător în condițiile în care Logan și Sandero au primit exact același număr de stele din partea EuroNCAP.

Cele mai bune rezultate pe parte de siguranță au obținut:

• Audi Q3 – clasa SUV  de talie mică
• Chevrolet Aveo – clasa supermini
• Ford Focus – clasa compactă
• Mercedes B-Klasse – clasa monovolume subcompacte
• Volvo V60 – clasa mașini de familie de talie medie

Alte modele care s-au remarcat la capitolul siguranță sunt Chevrolet Malibu, Mercedes ML, Toyota Yaris, Lexus CT200h, Opel Zafira Tourer, Hyundai ix20 și BMW X1.

Dintre toate mașinile testate anul trecut, EuroNCAP menționează rezultatele excelente realizate de Ford Ranger. Modelul este cel mai sigur pick-up testat în prezent și s-a remarcat în special la capitolul protecția pietenilor.

Organismul european de testare a supus acelorași probe de impact și automobile electrice și hibride. Acestea au fost testate în aceleași condiții ca și versiunile cu motorizări convenționale, însă s-a acordat o atenție deosebită integrității sistemului de baterii după șocurile și loviturile din timpul testelor. Nissan Leaf este primul vehicul pur ecologic ce obține cinci stele și totodată unul din cele mai sigure vehicule compacte de familie prezente pe piața europeană.

EuroNCAP anul acesta va introduce noi standarde de siguranță, mult mai drastice, prin creșterea scorului minim la secțiunea impactul pietonilor, de la 40 la 60%. Decizia este motivată de faptul că unii producători au reușit să facă progrese importante la acest capitol, mașinilor lor putând atinge noua limită, ceea ce înseamnă că acestea atenuează foarte bine impactul cu pietonii şi îi protejează suplimentar.

Sursa: www.autopassione.ro