Acasă Liga II EDITORIAL / Dinamo şi cele două etape de foc din liga a...

EDITORIAL / Dinamo şi cele două etape de foc din liga a 2-a

361
0

La sfârşitul săptămânii trecute s-a reluat întrecerea din campionat şi în liga a 2-a.
După etapa disputată pe parcursul a 4 zile, sunt 10 echipe care se luptă pentru 6 locuri în play-off ul din eşalonul fotbalistic secund de la noi.
Aceasta sub rezerva că la ora la care scriu aceste rânduri (luni dimineaţa) un meci nu este disputat, cel dintre Dinamo şi Unirea Constanţa, iar o echipă din cele zece (F.C. Braşov) mai are doar şanse teoretice de a prinde locul şase.
Sfârşitul de săptămână a fost însă marcat pe plan intern de vestea apărută mai întâi pe zona trustului de presă care deţine „Fanatik”, cum că V. Șerdean a vândut contra sumei de 500.000 euro cele 72,77% acţiuni deţinute prin firma „Lotus” pentru FC Dinamo 1948 Bucureşti.
Mai apoi ştirea a apărut şi oficial, iar luni (azi) va fi şi o conferinţă de presă la sediul clubului pe această temă, cu noii investitori, reprezentanţii lui „Red & White 2022 Management SRL”, deţinători a 80,77% (72,77%+ 8% de la DDB) din acţiunile marelui club bucureştean.
Andrei Niculescu şi Eugen Voicu noii „patroni” sunt de fapt reprezentanţii ai unui puternic fond de investiţii de pe piaţa de capital de la noi, firma de mai sus se va transforma în viitorul apropiat în societate pe acţiuni şi acolo şi-au anunţat intenţia de a cumpăra acţiuni şi alţii, persoane fizice (V. Cohn, I. Negoiţă) sau firme puternic capitalizate (grupul imobiliar „One”).
Probabil că certitudinea că în primăvara care urmează vechiul stadion „Dinamo” va fi demolat şi apoi (urmând procedurile de licitaţie) noul stadion va fi construit, al doilea cel mai titrat club din Romania a devenit „atractiv”.
Noii acţionari prin declaraţiile făcute îndeamnă la calm şi cumpătare urmând să rezolve problemele de stringenţă majoră ale clubului: noul plan de reorganizare al clubului aflat în insolvenţă, asigurarea condiţiilor materiale şi financiare pentru calificarea în play-off şi obţinerea licenţei pentru sezonul următor.
Suporterii dinamovişti sunt unii entuziasmaţi, alţii circumspecţi, alţii de un scepticism total având în vedere păţaniile de acum trei ani cu „marii investitori spanioli” veniţi pe filiera Șerdean. Suporterii cotizanţi ai clubului au reuşit în ultimii doi ani să ţină clubul în viaţă, chiar cu retrogradarea dureroasă din iunie anul trecut şi merită tot respectul şi toată aprecierea suporterilor adevăraţi de fotbal de la noi şi nu numai a lor!
Revenind la întrecerea propriu zisă doua echipe: Steaua şi CSMS Iaşi (fiecare cu 34 de puncte) sunt calificate în play-off, Oţelul Galaţi cu 32 de puncte este şi ea 99% calificată, Unirea Dej şi Unirea Slobozia (ambele cu 30 de puncte) au făcut paşi importanţi la calificare, iar Gloria Buzău (27 de puncte), Dinamo (24 puncte + 3puncte posibile/ probabile luni seara în meciul cu ultima clasată), Concordia Chiajna şi Csikszereda M. Ciuc (ambele cu 26 de puncte) şi FC Braşov cu 24 de puncte, se luptă probabil pentru ultimul loc calificant în play- off.
Dureros pentru prima clasată, Steaua Bucureşti este că va juca „degeaba” play-off ul, neavând drept de promovare conform legii sportului şi ROAF-ului FRF şi LPF, dar aceasta este o altă discuţie pe care poate o vom purta cu alt prilej.
CSMS Iaşi cu Leo Grozavu antrenor şi Oţelul Galaţi cu Dorinel Munteanu în aceiaşi postură, par în acest moment favorite la promovarea directă în Liga 1, dar mai sunt 2+10 etape de jucat şi multe se pot întâmpla!
Aveţi grijă de voi!
• Dan-Cătălin Săraru