Editorial

Durerea de a fi fotbalist

În Liga I, după săptămâna marelui derby Dinamo-Steaua, încheiat cu 2-0 după un meci în care Steaua nu a avut nici un şut pe spaţiul porţii şi doar o jumătate de ocazie clară de gol, a urmat etapa a XXIII-a înaintea căreia, lucru unic în istoria fotbalului romanesc, primele şapte echipe în clasament erau aliniate pe distanţa a doar două puncte! La momentul aşternerii acestor gânduri pe hârtie (luni, ora prânzului) mai sunt de disputat trei meciuri importante, cu protagoniste patru echipe din fruntea clasamentului şi două din subsol: Alba Iulia – Urziceni, Astra Ploieşti – Timişoara şi FC Vaslui – Rapid, în urma cărora nu vor mai rămâne decât maxim şase echipe în fruntea clasamentului pe distanţa a două puncte având în vedere meciul de la Vaslui.
Dinamo a confirmat la Galaţi după un meci spectaculos, interzis cardiacilor, deşi cu o echipă înjumătăţită după derby-ul de miercurea trecută, Steaua se chinuie să ţină pasul cu un CFR Cluj care nu impresionează, iar Poli Timişoara continuă să încerce câştigarea primului său campionat cu metode  neortodoxe, departe de spiritul frumos al Timişoarei fotbalistice.
Din păcate, etapa aceasta a fost una tristă pentru cel mai bun produs al fotbalului vâlcean din ultimii zece ani, Florin Costea, care a fost accidentat grav de bezmeticul portar al Iaşului, Brăneţ, într-o fază în care Costea cel mare scăpase singur cu acesta. De parcă nu erau suficiente multiplele probleme medicale avute de Florin de-a lungul timpului, acum când probabil Razvan Lucescu urma să-l convoace în sfârşit la naţională, a venit această nefericită întâmplare. Să sperăm că este doar o entorsă la genunchi şi nu o leziune a ligamentelor sau a meniscului şi să-i urăm celui mai mare dintre fraţii Costea întoarcere grabnică pe gazon! Până atunci rămâne ca, cel mic, „Miţă”, să încerce să-l suplinească cât mai mult posibil într-o primăvară foarte fierbinte pentru echipa fanion a Olteniei, Universitatea Craiova.

Dan Săraru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button