Baschet

Cristian Achim va preda un nou curs pentru tinerii antrenori de baschet

La începutul săptămânii viitoare, mai precis marţi, 9 ianuarie, antrenorul Cristian Achim va preda, la Oradea, un nou curs pentru tinerii tehnicieni de baschet. Vâlceanul a ţinut două şedinţe de pregătire de acelaşi gen şi luna trecută. Temele acestora au fost „atacul împotriva diverselor apărări la pick & rol” şi, respectiv, „apărarea la pick & roll”. La cursurile din 4 şi 18 decembrie, au participat 12 antrenori de la cluburile juvenile din Oradea. După o mică prezentare a temelor, a urmat partea tehnică a lecţiilor, la care au fost prezenţi inclusiv componenţii echipei CSU CSM LPS 2 Oradea. Cu ajutorul acestora, antrenorul vâlcean a prezentat mai multe scheme şi situaţii de joc care se întâlnesc adesea în meciurile de baschet.

De această dată, la cursul de pregătire care va avea loc marţi, 9 ianuarie, în Sala „Antonio Alexe”, din Oradea, se va discuta despre „aspectele tranziţiei în atac şi apărare”. Aceste şedinţe de pregătire fac parte din „Programul pentru instruirea şi licenţierea antrenorilor de baschet” şi sunt organizate sub egida FR Baschet.

Aşa cum se cunoaşte, Cristian Achim se află de opt ani pe banca tehnică a echipei CSM Oradea, la cârma căreia a fost instalat în luna noiembrie 2009. Cea mai mare performanţă la timona trupei bihorene o reprezintă titlul naţional cucerit în sezonul 2015-2016. Pe de altă parte, CSM Oradea a terminat pe locul 3 în sezonul 2012-2013 şi pe locul 2 în 2013-2014. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button