Baschet

Cristi Achim, victorie de senzaţie în faţa campioanei en-titre, „U” BT Cluj-Napoca

* echipa antrenată de tehnicianul vâlcean, CSM Oradea, s-a impus cu scorul de 90-83

Antrenorul vâlcean Cristian Achim a obţinut un nou rezultat de excepţie la cârma echipei de baschet masculin CSM Oradea, pe care o pregăteşte din luna noiembrie a anului 2009. Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, formaţia bihoreană a obţinut o victorie de senzaţie, pe teren propriu, în faţa grupării „U” BT Cluj-Napoca, nimeni alta decât campioana en-titre a ţării şi lidera Ligii Naţionale până la meciul din week-end. Confruntarea a avut loc vineri, 2 martie, în Sala „Antonio Alexe”, din Oradea, şi s-a încheiat cu scorul de 90-83, în favoarea baschetbaliştilor antrenaţi de Achim. Bihorenii şi-au luat astfel revanşa după ce au pierdut partida din tur la limită, cu 83-82.
Pentru CSM Oradea, aceasta a fost cea de-a şasea victorie consecutivă în Liga Naţională, graţie căreia a urcat pe locul 3 în clasament. În 18 runde, elevii lui Cristi Achim au strâns 13 victorii şi 5 înfrângeri şi sunt precedaţi în ierarhia internă de BC CSU Sibiu şi „U” BT Cluj-Napoca, ambele cu câte 14 victorii şi 4 înfrângeri. „După această victorie, am ajuns la un singur punct de locul 1. La ora actuală, consider că suntem calificaţi, în proporţie de 99 la sută, în Top 6. Îmi doresc să continuăm şirul de rezultate pozitive. Avem nevoie de alte victorii pentru a ne continua ascensiunea în clasament”, a declarat Cristi Achim, după meciul de vinerea trecută, pentru csmoradea.ro.

Bihorenii vor juca joia aceasta la Timişoara, iar luni, 12 martie se vor duela, pe teren propriu, cu BCMU FC Argeş Piteşti

În următoarea etapă, bihorenii vor juca în deplasare, în fieful echipei BC SCM Timişoara, în faţa căreia speră, de asemenea, să-şi ia revanşa, după ce bănăţenii s-au impus, mai mult decât surprinzător, la Oradea, în turul Ligii Naţionale, cu scorul de 87-81. „În tur, am fost învinşi de o manieră clară, timişorenii marcând incredibil de mult. Prin urmare, scopul cu care vom pleca la drum, de această dată, va fi acela de a limita pe cât posibil procentajul de reuşite al adversarilor. În acest sens, va trebui să facem mereu o apărare cu un nivel de intensitate ridicat. Timişoara e o echipă cu o calitate ofensivă excepţională, deci e clar că ne aşteaptă un meci foarte dificil”, a mai precizat Achim, pentru site-ul oficial al clubului orădean.
Partida de la Timişoara va avea loc joi, 8 martie, de la ora 17.45. Ulterior, luni, 12 martie, de la ora 18.00, CSM Oradea va înfrunta, pe teren propriu, echipa BCMU FC Argeş Piteşti. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button