Editorial

Craiova şi Dinamo în vrie

Două dintre cele mai iubite şi mai titrate echipe de fotbal din România sunt după încheierea turului ediţiei de campionat 2009–2010 departe de aspiraţiile anunţate an de an: câştigarea campionatului şi participare cu succes în cupele europene.
„U” Craiova este mai aproape de retrogradare decât de primele locuri şi asta datorită prostului management asigurat de finanţatorul Mititelu aflat în război continuu cu antrenorii echipei, cu arbitrii români, cu conducătorii fotbalului romanesc, cu autorităţile publice locale din Craiova, cu proprii susţinători. Joaca de-a plecatul la Turnu Severin i-a adus doar antipatia dusă la extrem a fanilor craioveni, iar acum primarul Solomon aflat în barca câştigătorilor de la prezidenţiale şi-a intensificat şicanele. Este aşteptat precum Mesia, Victor Piţurcă, dar aducerea acestuia pe banca tehnică a Craiovei este însă puţin probabilă, în primul rând datorită solicitărilor financiare şi de aducere de noi jucători, bineînţeles valoroşi, deci şi scumpi.
La Dinamo lucrurile sunt la fel de grave: un club în care fiecare nereuşită este pusă doar pe seama jucătorilor scăpaţi de sub control, nu şi pe seama aşa zişilor conducători care, cel puţin în privinţa lor, adeveresc la maxim proverbul românesc cu lucrul amestecat. Agramaţi, insolenţi, incapabili să gestioneze eşecul de la sfârşitul campionatului trecut, fără „rezultate notabile” pe piaţa transferurilor de jucători spre exterior pentru a-şi rotunji conturile afectate de criză (Moţi – transfer cu retur la Sienna, Niculae şi Adrian Cristea transferuri ratate, Dănciulescu transfer pe câţiva bani), dau vina  doar pe jucătorii care nu au nici antrenori, nici conducători de valoare, nici motivaţie pentru performanţă. Este aşteptat şi aici ca un salvator Ioan Andone, dar şi acesta pune aceleaşi condiţii ca şi Victor Piţurca la Craiova.
Şi, pe „praful” acesta financiar, este puţin probabil ca vreunul dintre cei doi să accepte, iar dacă acceptă este foarte greu să reuşească redresarea celor două echipe, redresare dorită de sute de mii de suporteri.

Dan Săraru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button