Liga V

Ultima şedinţă a Comisiei de Disciplină a adus multe sancţiuni pentru fotbaliştii din judeţ

Era de aşteptat ca în ultima etapă a campionatului, echipele din judeţ, aflate cu gândul mai mult la vacanţă, să nu provoace prea multe incidente. Fotbaliştii vâlceni i-au luat, însă, prin surprindere pe membrii Comisiei de Disciplină care s-au întrebuinţat serios în ultima şedinţă a anului, pentru rezolvarea cazurilor de încălcare a regulamentului. Mulţi dintre inculpaţi au ajuns totuşi la „judecată” pentru abateri minore, astfel că nici sancţiunile nu au fost de speriat. Au primit câte o etapă de suspendare şi penalitate sportivă (pedeapsă pe care o vor ispăşi în retur), următorii jucători: Răzvan Tudora (de la Damila Măciuca), Gelu Voica (AS Şirineasa), Costică, Ciubotaru (Cozia Călimăneşti), George Nania (AS Mihaesti), Alin Vlada (CSM Drăgăşani), Dan Diculescu (Fauru Livezi), Cătălin Udrea (Topologul Galicea), Claudiu Dumitru, Marian Burduşel şi Andrei Oprescu (toţi de la Unirea Pausesti Maglasi), Cosmin Cozma şi Cosmin Marinaş (ambii jucători ai formaţiei Viitorul Budesti) şi Alexandru Miu (Voinţa Orleşti). De asemenea, printre cei care nu vor prinde startul returului se mai numără Cosmin Cercel de la AS Şirineasa şi Andrei Dragu de la Progresul Măldăreşti, ambii suspendaţi pentru trei etape. Formaţia din Măldăreşti şi-a mai pierdut în ultima etapă a turului, în partida de la Şirineasa, un alt jucător, pe Daniel Săndulescu, eliminat pentru injurii la adresa arbitrului. Relu Nica nu se va putea baza pe acesta în primele şase etape ale returului.

Tot cu şase etape de suspendare şi penalitate sportivă a fost sancţionat şi govoreanul Adrian Buşe, care l-a scuipat pe arbitrul partidei pierdută de formaţia lui Mihai Ciobanu la Bărbăteşti. Altfel, între cei sancţionaţi de Comisia de Disciplină condusă de Constantin Lazăr se mai regăsesc: Florin Ciocoş, de la Ceramica Lungeşti, dar şi jucătorii Bogdan Călinescu (de la Dinamo Şuşani) şi Cosmin Jiboteanu (de la Rapid Voiceşti), care s-au întâlnit în meci direct în ultima etapă a primei părţi a sezonului, ambii terminând partida mai devreme. Toţi cei trei fotbalişti enumeraţi vor avea parte de o vacanţă mai lungă, urmând a reveni abia în a cincia etapă a returului, după ce-şi vor ispăşi pedeapsa de câte patru etape de suspendare de fiecare şi îşi vor achita amenzile primite. Totodată, aşa cum era de aşteptat, Comisia de Disciplină a AJF a omologat jocul dintre Viitorul Călimăneşti şi Lotru Voineasa cu scorul de 3-0 în favoarea echipei gazdă şi a amendat formaţia oaspete pentru neprezentare. 

Jucători agresivi, daţi în judecată de arbitru

* Claudiu Cârstea este decis să-i acţioneze în instanţă pe jucătorii formaţiei Minerul Ocnele Mari, Ghenţăr şi Şogor 

Printre arbitrii care în ultima etapă a turului de campionat au căzut pradă furiei jucătorilor se numără şi Claudiu Cârstea, cel care a oficiat partida dintre Viitorul Olanu şi Minerul Ocnele Mari. Meciul era considerat, de altfel, unul de risc maxim, ţinând cont de antecedente. Şi în precedentele întâlniri dintre cele două formaţii s-au consemnat incidente, astfel că era greu de crezut că de această dată întâlnirea dintre cele două formaţii amintite se va desfăşura în linişte, într-o deplină armonie. Totuşi, a fost aproape de a se încheia fără abateri grave de la regulament. Meciul a fost, însă, prelungit, iar înainte cu doar câteva secunde de finalul întâlnirii s-a declanşat scandalul. Mai exact, în minutul 93, la scorul de 1-0 pentru gazde, adică pentru Viitorul Olanu, atunci când centralul Claudiu Cârstea a dictat penalti pentru Marin Catargiu şi compania. În acel moment, jucătorii formaţiei ce se afla pe primul loc în seria I au sărit pe arbitru şi l-au lovit. Conform celor menţionate ulterior de arbitri în raportul de joc, Petre Ghenţăr l-a trimis cu un pumn puternic în lumea viselor pe Cârstea. Centralul s-a prăbuşit pe teren, unde a mai fost lovit şi cu picioarele. Şi-a revenit cu greu după loviturile primite, n-a mai continuat jocul, n-a apucat nici să mai fluiere sfârşitul acestuia, iar apoi a intenţionat să reţină carnetele de legitimare ale agresorilor, adică pe cel al lui Ghenţăr şi pe al lui Şogor. S-a pus presiune pe Cârstea, care n-a mai oprit până la urmă decât carnetul lui Ghenţăr. Comisia de Disciplină a AJF a analizat săptămâna trecută cazul, dar n-a luat încă o hotărârea în privinţa acestuia, rezultatul partidei, precum şi sancţiunile urmând a fi decise la o dată ulterioară.  

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button