Cosmin Constantinescu aduce acuze extrem de grave conducerii Primăriei Râmnicului

cosmin constantinescu new pic• democrat-liberalul susţine că Executivul local vrea să spargă 3 milioane de euro pe despăgubirea proprietarilor care au terenuri în zona pasajului de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu

În prima parte a acestei săptămâni, fostul viceprimar PD-L Cosmin Constantinescu a măturat pe jos cu USL, el reproşându-le actualilor guvernanţi faptul că au pus biciul şi pe bătrânii care au un amărât de răzor cu legume în curte.

Impozitarea cu 16 % a veniturilor din agricultură, o măsură absurdă

„Păi, cum Dumnezeu să-i iei 16 % impozit unei bătrâne care se duce la piaţă să vândă 3 cepe şi o legătură de leuştean, pe care şi le cultivă în jurul casei? Dacă Emil Boc sau un alt membru al PD-L ieşea pe vreun post şi anunţa că impozitează veniturile din agricultură cred că era răscoală mai rău ca în 1907. Însă, uitaţi-vă că domnii de la USL au venit cu această idee şi nimeni nu spune nimic. E absurd! În România, mare parte din agricultură este de subzistenţă. Bun, şi aşa încurajăm lumea să-şi lucreze pământurile?”, a întrebat, retoric, tânărul politician.

În vremuri guvernate de USL, Vâlcea este în colaps

El a reproşat actualei Puteri şi faptul că i-a minţit pe vâlceni, promiţându-le salvarea Oltchim-ului. „Au adus Vâlcea într-o situaţie fără precedent. Totul este în pericol: combinatul, CET-ul, Hidroconstrucţia, Hidroserv-ul, Hidroelectrica, USL, EM Râmnicu Vâlcea… şi lista ar putea continua. Suntem în martie 2013. USL e la guvernare de un an. N-am văzut un semnal încurajator din partea Guvernului. N-am văzut negocieri demarate cu OMV pentru preluarea rafinăriei de la Arpechim. Aşa cum se ştie, potenţialii investitori doresc să preia la pachet Oltchim-ul şi rafinăria, pentru a avea asigurată materia primă de bază. E ca în reclama aia: dormi liniştit, FNI veghează pentru tine! Poveşti!”, a mai subliniat fostul viceprimar al Râmnicului.

PD-L a lăsat un proiect pentru bretelele necesare la pasajul de pe Tudor Vladimirescu

Cosmin Constantinescu a sugerat că nu numai liderii USL de la Bucureşti sunt nepăsători şi incapabili să mişte ceva în România, ci şi reprezentanţii de la Vâlcea ai Uniunii. „Haideţi să vă dau un exemplu. Zilele trecute, actuala conducere a Primăriei Râmnicului a propus în Consiliul Local un proiect de hotărâre care, după părerea mea, este fantasmagoric. Este legat de pasajul suprateran de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, care traversează calea ferată, şi de mult discutatele bretele de legătură către Ostroveni şi Nord. Se spunea că vechea conducere a primăriei a lăsat doar un pod, nu şi bretelele. Este total fals! Este o minciună grosolană!

Nu erau necesare exproprieri

Le-am lăsat pe birou… aveau un proiect realizat de fostul arhitect şef al oraşului, Cristinel Vlad, care prevedea construirea unor bretele fără a fi nevoie de exproprieri. Domnii de la USL au venit şi ne-au prezentat o altă variantă, care presupune să plătim în jur de 3 milioane de euro, într-o primă fază, pentru exproprieri. Funcţionalitatea este aceeaşi ca în proiectul lăsat de noi”, a mai afirmat Cosmin Constantinescu. Democrat-liberalul a declarat, totodată, că propunerea USL este foarte ciudată.

Investiţia, în varianta propusă de USL, este mai scumpă cu cel puţin 3 milioane de euro

„Ce să fie motivul pentru care un proiect, mai ieftin cel puţin cu 3 milioane de euro, să fie ignorat? Tare mi-e teamă că oamenii care urmează a fi despăgubiţi nu se vor mulţumi cu suma oferită şi vor da în judecată municipalitatea, iar în instanţă vor câştiga dublu, cum s-a mai întâmplat. Asta ar însemna că nu vor rămâne 3 milioane de euro în plus faţă de varianta noastră, ci se vor putea strânge chiar 6 mil. euro. Şi, ca să ne înţelegem, 3 milioane de euro înseamnă bugetul Primăriei Râmnicului pe un an întreg. Dacă ducem toţi banii la exproprieri, cu ce se mai finalizează Parcul Zăvoi, ştrandul şi celelalte proiecte? Eu, unul, nu-i înţeleg pe cei de la USL. Au promis marea cu sarea şi iată ce fac de fapt!”, a completat fostul viceprimar.

USL a uitat că ultimele plăţi pentru proiectele europene aprobate în 2013 se pot face pe 1 ianuarie 2015

El a apreciat, totodată, că proiectul primarului Emilian Frâncu este mort din faşă: „Cei de la USL au spus că proiectul pentru bretele, în varianta propusă de ei, trebuie depus până pe 31 martie. Bun, păi haideţi să facem nişte calcule. Procedura de expropriere durează, în cel mai fericit caz, în jur de 6 luni. Eligibilitatea proiectului durează un an. Apoi, sunt achiziţiile. Trebuie încheiate 4 contracte: audit, dirigenţie de şantier, construcţii etc.. Asta înseamnă cel puţin alte 6 luni. Durata de execuţie este de un an şi jumătate. Dacă adunăm, vedem că sunt 3 ani şi jumătate, ceea ce înseamnă că ne întindem până în septembrie 2016. Numai că ultima plată pe proiecte europene aprobate în 2013 se poate face la 1 ianuarie 2015. Cu alte cuvinte, ultima plată trebuie făcută când proiectul nici nu va începe concret. Proiectul este mort din faşă!”.

Cosmin Constantinescu: actuala conducere a primăriei face proiecte costisitoare şi doar pe hârtie

Ca o concluzie, Cosmin Constantinescu a explicat că „actuala conducere a Primăriei nu face altceva decât să prezinte proiecte pe hârtie şi care costă foarte mult”. „Nu mai vorbim de legalitatea proiectelor. Se joacă cu banii comunităţii. În afară de cei 3 mil. euro pe care USL vrea să-i dea pe despăgubiri, nu uitaţi că mai sunt necesari bani pentru construcţia propriu-zisă. Sunt alte milioane de euro, care nu pot fi jucate ca la Loto. Nu vă mai spun că, în varianta lor, nu se face legătura cu pasajul şi sensul giratoriu de la Kaufland, dar mai sunt şi alte deficienţe. (…) Noi am împărţit proiectul în două părţi (pasajul şi, separat, bretelele de legătură) pentru că limita maximă de finanţare de la UE pentru un proiect era de 20 mil. euro. Cu amândouă, exista riscul să depăşim această valoare. Deci, l-am spart în două pentru a nu pierde finanţarea. Restul, ce spune USL sunt poveşti!”, a mai precizat Cosmin Constantinescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button