Social

COMUNICAT DE PRESĂ

Investeşte în oameni!
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
AXA PRIORITARĂ 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”
DOMENIUL MAJOR DE INTERVENŢIE 5.2 “Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”
Titlul proiectului  DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE OCUPATE ÎN AGRICULTURA DE SUBZISTENŢĂ DIN MEDIUL RURAL AL REGIUNII DE DEZVOLTARE SUD VEST OLTENIA
Contract: POSDRU/110/5.2/G/89091
Beneficiar: FUNDAȚIA MELBA în parteneriat cu S.C. ASCENDO S.R.L

Bucureşti, 16 februarie 2012 – FUNDAŢIA MELBA a demarat activitatea de recrutare, înscriere, selecţie şi constituire grup ţintă participanţi la programele de formare şi evaluare în vederea certificării în cadrul proiectului DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE OCUPATE ÎN AGRICULTURA DE SUBZISTENŢĂ DIN MEDIUL RURAL AL REGIUNII DE DEZVOLTARE SUD VEST OLTENIA, proiect cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în oameni ! – prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul este implementat de către FUNDAŢIA MELBA în parteneriat cu S.C. ASCENDO S.R.L., Râmnicu Vâlcea  şi are ca obiectiv general integrarea pe piaţa muncii a persoanelor care îşi câștigă existenţa din agricultura de subzistenţă, prin asigurarea calificării în domenii non-agricole cerute de piaţa locală şi regională ca urmare a dezvoltării unei campanii şi a unor programe integrate de formare în Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia.
Potrivit Contractului de Finanţare – POSDRU/110/5.2/G/89091- semnat între Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi FUNDAŢIA MELBA, durata de implementare a proiectului este de 23 de luni, data orientativă a finalizării acestuia fiind 31 mai 2013.
Proiectul îşi propune dezvoltarea competenţelor profesionale a cel puţin 100 de persoane din mediul rural al regiunii cu un nivel de instruire primară, gimnazială, liceală sau profesională inactive sau ocupate în agricultura de subzistenţă din regiune, pentru a practica o nouă meserie cerută pe piaţa muncii în domenii precum: dulgher, tâmplar, parchetar; lucrător în comerţ; lucrător în tâmplărie; frizer, coafor, manichiurist-pedichiurist; mecanic vulcanizator; operator calculator electronic şi rețele; recepţioner distribuitor; ţesător manual; zidar, pietrar, tencuitor, bucătar, brutar, lucrător social, ospătar, cameristă şi administrator pensiune.

Ce ne propunem?

Proiectul îşi propune trei obiective specifice:
1. Dezvoltarea unei campanii de informare şi conştientizare în mediul rural al regiunii privind oportunităţile de ocupare în domenii non-agricole pentru persoanele ocupate în agricultura de subzistenţă cu participarea a peste 300 de persoane din grupul ţintă.
2. Certificarea cunoştintelor, abilităţilor şi aptitudinilor pentru activităţi non-agricole pentru un număr de 50 de persoane din mediul rural al regiunii, care au un nivel de instruire primară, gimnazială, liceală sau profesională şi sunt inactive sau ocupate în agricultura de subzistenţă din regiune, prin furnizarera unor servicii specifice de evaluare a competenţelor dobândite în contexte informale şi/sau nonformale;
3. Dezvoltarea competenţelor profesionale a cel puțin 100 de persoane din mediul rural al regiunii cu un nivel de instruire primară, gimnazială, liceală sau profesională inactive sau ocupate în agricultura de subzistenţă din regiune, pentru a practica o nouă meserie cerută pe piaţa muncii în domenii precum: dulgher, tâmplar, parchetar; lucrător în comerţ; lucrător în tâmplărie; frizer, coafor, manichiurist-pedichiurist; mecanic vulcanizator; operator calculator electronic şi reţele; recepţioner distribuitor; ţesător manual; zidar, pietrar, tencuitor, bucătar, brutar, lucrător social, ospătar, cameristă şi administrator pensiune. Capacitatea acestor persoane de a practica o meserie va fi validata prin certificarea acordată de CNFPA cursanţilor care trec examenele de absolvire (minim 70%).

Date de contact:

Cosmin Tirvuloiu
Preşedinte FUNDAŢIA MELBA
Bld. Unirii, nr. 61, Bl. F3, Ap. 211,
Sector 3, Bucureşti, cod poştal 030828
Tel: 021/320.91.54
fax: 021/320.91.55
asociatiamelba@gmail.com
www.fundatiamelba.ro/POSDRU89091

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button