Artistă din Vâlcea, carieră de succes la Bucureşti. Zilele acestea, organizează alături de colegii din Atelier 21+ o impresionantă expoziţie de pictură
Artista Roxana Barbu este originară din Vâlcea, dar are un talent colosal şi îşi construieşte o carieră de succes la Bucureşti. Zilele acestea, alături de grupul din care face parte, Atelier 21+, organizează la Centrul Artelor Vizuale din Capitală, o expoziţie de pictură la care sunteţi aşteptaţi cu toţii.
Evenimentul organizat de Roxana Barbu marchează lansarea şi consolidarea proiectului Atelier 21+, dar – totodată – îşi propune să cinstească memoria prof. univ. dr. Cezar Atodiresei. Uşile expoziţiei vor fi deschise pentru vizitatori de luni până la data de 22 martie. Până atunci, la Centrul Artelor Vizuale, din Bucureşti, pot fi admirate lucrări realizate de Roxana Barbu, Ilie Brănescu, Irina Venera, Mădălina Cornea, Ana Dominte, Lucreţia Maiorescu, Monica Mortac, Rebeca Mănescu, Alin Muşat, Daniela Nechita, Andreea Petrov, Smaranda Stoica, Alina Tătăroiu şi Mihaela Vreja.
Atelier 21+ reuneşte absolvenți ai Universității Naționale de Arte din București, Facultatea de Arte Plastice, specializarea Pictură (licență – promoția 2018-2021), care au lucrat sub îndrumarea prof. univ. dr. Cezar Atodiresei. Deși prin diversitatea viziunilor, expoziţia este una eclectică, artiştii au în comun un mesaj profund şi intenţia de a aduce un tribut valorilor și cunoștințelor transmise de profesorul lor, un om care a lăsat o amprentă profundă în parcursul fiecăruia. Grupul „Atelier 21+” s-a menținut în formulă aproape completă în următoarea etapă educațională, reprezentată de studiile masterale, artiştii fiind coordonaţi de această dată de către rectorul UNArte, prof. univ. dr. Cătălin Bălescu.
Pe plan individual, cei 14 membri ai Atelierului, actuali stagiari ai Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Pictură București, activează cu succes pe scena artei contemporane, prin participarea la numeroase expoziții naționale și internaționale, de grup și personale. În expoziția din aceste zile, artiștii prezintă o selecție de lucrări din portofoliile personale, lucrări ce dezvăluie personalitatea și intențiile artistice ale fiecăruia dintre ei, fiind, din punct de vedere tematic, de sine stătătoare sau părți componente ale unor concepte dezvoltate mai amplu. „Consolidat în timp prin implicarea consecventă în diverse proiecte artistice și păstrarea unității membrilor, grupul are ca scop organizarea anuală, recurentă, a unor serii de expoziții, ca parte a unui proiect mai larg, în continuă desfășurare”, a transmis Roxana Barbu, organizatorul expoziţiei curatoriată de Silvia Stoica.