Fără categoriePolitica

Alina Gorghiu a avut şocul vieţii sale, ieri, la Vâlcea!

Gorghiu Blaga Buican si Grig Craciunescu– a aflat că, de fapt, s-a ales praful de organizaţia condusă de Buican, iar după Frâncu, şi preşedintele interimar CJV Gică Păsat are probleme mari cu DNA

Joi, la Vâlcea, Alina Gorghiu a avut şocul vieţii sale! Lidera PNL a venit în judeţul nostru cu convingerea că organizaţia condusă de deputatul Cristinel Buican este „cea mai puternică filială din Oltenia”, dar şi că partidul poate folosi această filială ca „vârf de lance” în regiune. La conferinţa de presă, ziariştii i-au spulberat toate visurile, spunându-i că PNL Vâlcea nu este deloc aşa cum îşi imaginează, mai ales după: arestarea lui Emilian Frâncu, fost primar al Râmnicului; înscrierea lui Mircia Gutău în partid, deşi a fost condamnat de două ori pentru corupţie; plecarea senatorului Dan Niţu şi a mai mai multor primari liberali; DNA a început urmărirea penală împotriva lui Gică Păsat, preşedintele interimar al CJV; desemnarea unui candidat slab, Grig Crăciunescu, la municipiu etc..

Alina Gorghiu a încercat să reacţioneze susţinând că Mircia Gutău nu are cum să fie membru PNL. În ultimele săptămâni, deputatul Cristian Buican, prezent şi el la conferinţă, a spus însă altceva – că Gutău este în continuare membru PNL şi că nu riscă să fie exclus din partid chiar dacă va candida ca independent pentru funcţia de primar al Râmnicului, întrucât nu încalcă statutul. Ieri, pus într-o situaţie jenantă, parlamentarul, roşu ca racu, a afirmat că fostul edil a fost nevoit să se dezică de Gutău şi să spună că acesta nu mai este membru PNL. Penibil! În ceea ce-l priveşte pe Păsat, Alina Gorghiu a făcut altă gafă. A lăsat să se înţeleagă că n-ar fi o problemă faptul că preşedintele interimar PNL al Consiliului Judeţean Vâlcea este cercetat penal pentru abuz în serviciu şi de încredere prin fraudarea creditorilor, din moment ce, deocamdată, nu există o hotărâre definitivă prin care este condamnat. „Urmărit penal pentru fapte de corupţie înseamnă o distincţie majoră faţă de ceea ce spuneţi dumneavoastră (n. red. – condamnat). Preşedintele CJV nu e urmărit penal pentru corupţie. Doi: în momentul în care o persoană este trimisă în judecată, acea persoană este suspendată din calitatea de membru. Nu fac eu criteriile de integritate, le-a votat Consiliul Naţional al partidului, în mai 2015”, a declarat Alina Gorghiu. Iritaţi şi mai tare, jurnaliştii i-au recomandat liderei PNL să-i retragă sprijinul politic lui Gică Păsat sau să tacă. Neobişnuită cu astfel de situaţii, să fie băgată în corzi la acest mod, Alina Gorghiu a rămas perplex.
Ieri, la fel de penibil pentru PNL a fost şi faptul că gorilele venite de la Bucureşti cu Gorghiu şi Blaga nu i-au lăsat pe unii ziarişti, printre care şi Gheorghe Smeoreanu, să intre la conferinţa de presă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button