Fără categoriePolitica

Şi Vârlan crede că Buican face jocurile lui Gutău, iar PNL va pierde

Varlan Edi– le reproşează parlamentari PNL din Vâlcea că sunt laşi şi au fugit ca dracu’ de tămâie de candidatura pentru funcţia de primar al municipiului
– crede că administraţia publică locală îi este străină lui Grig Crăciunescu

Scos total din schemă de liberali, Eduard Vârlan şi-a dat drumul la gură şi a tranşat lucrurile devoalând strategia PNL în ceea ce priveşte abordarea luptei electorale pentru Primăria Râmnicu Vâlcea. Deja demisionar din conducerea PNL Rm. Vâlcea, Vârlan este pregătit să se retragă treptat, inclusiv din calitatea de membru de partid.

Până atunci, Edi Vârlan pune punctul pe „i”: PNL face jocurile lui Mircia Gutău, minte electoratul, iar parlamentarii liberali fug ca dracu’ de tămâie de candidatura la primărie. „Mai sunt doar în Biroul Politic Judeţean, în Comitetul Executiv Judeţean şi în Biroul Naţional. Mă gândesc să-mi dau demisia şi din aceste structuri. Nu mi s-a părut normal ce s-a întâmplat la organizaţia municipală. Am hotărât de comun acord ceva şi nu s-a realizat. Mi se părea normal ca, atâta timp cât există senator de Vâlcea, deputat de Vâlcea, să-şi asigure candidatura la primărie. M-a deranjat că, de un an de zile, au fost conflicte în organizaţie. Nu avem o organizaţie puternică. Am zis că, în acest an, contează echipa de profesionişti. Am zis: bine, nu avem un candidat, îl puteam susţine pe domnul Gutău. Nu poţi însă să minţi electoratul, spunând: nu îl vreau pe Gutău, dar merg cu Gutău. Nu e corect! Hai să spunem adevărul, că nu avem candidat. Puteam să nu punem niciunul, ceea ce era totuşi un lucru umilitor pentru organizaţia municipală, având senator şi deputat. Mi s-a părut normal să fac un pas lateral. Poate îl voi face şi pe al doilea, şi pe al treilea. Următorul ar putea fi demisia din funcţia de viceprimar. Dacă tot îşi doreşte aşa de mult domnul Crăciunescu să ajungă la primărie, l-aş lăsa vreo două luni să vadă ce înseamnă administraţia publică locală. Avansa de la două minute, la două luni, el a mai fost viceprimar două minute”, a detaliat Eduard Vârlan, care, credem noi, este ca şi plecat la ALDE. Poate va fi chiar candidatul acestei formaţiuni pentru funcţia de primar al Râmnicului. „Mă curtează şi alte partide, nu e nicio ruşine, mă simt onorat. Deocamdată, nu m-am gândit, dar mă voi gândi. Nu voi fi nici măcar pe lista de consilieri locali a PNL. Am încercat să fac o altfel de politică, dar văd că cei de la organizaţia municipală nu înţeleg asta. S-a dus perioada în care cei care vorbesc mult în partid dar nu fac nimic sunt promovaţi. Marea problemă a Vâlcii este că politicul vrea să conducă economicul. Dacă voi găsi oameni profesionişti care vor să muncească 4 ani benevol pentru interesele acestui oraş, îmi voi continua proiectele”, a mai dezvăluit Eduard Vârlan.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button