Liga 6Diverse

Acuze după examenele pentru posturile de observatori ai AJF

* unii oameni de fotbal din Vâlcea susţin şi acum că, vara trecută, modalitatea de alegere a „supervizorilor” din cele trei ligi judeţene a fost una greşită

În vară, Asociaţia Judeţeană de Fotbal condusă de Constantin Pintilie a avut frumoasa iniţiativă de a alege, prin examen, un număr de doar 25 de observatori pentru cele trei campionate pe care le organizează. Până aici, totul părea OK, numai că, de la această măsură de restructurare şi până la ce s-a întâmplat până la urmă, este o cale cam lungă. Curios lucru, însă, în „furcile caudine” ale examenelor nu au intrat şi cei care sunt deja în structurile AJF Vâlcea, „în unele comiţii şi comitete”, acest lucru fiind anunţat de altfel în prealabil conducătorii fotbalului judeţean. În urma acestei manevre, 11 locuri din cele 25 din care e alcătuit acum lotul observatorilor erau ocupate deja dinainte, iar ceilalţi peste 30 de pretendenţi s-au mai „bătut” practic doar pentru 14 posturi. Astfel, au dispărut din corpul „supervizorilor” câţiva oameni cu vechi ştate de serviciu în fotbalul judeţean.

„Cei care s-au numărat printre preferaţii lui Pintilie, sunt observatori fără probleme în continuare”

Acest lucru i-a iritat pe unii dintre observatorii care nu se află în graţiile conducerii AJF, ce au ţinut să-şi exprime dezamăgirea prin intermediul publicaţiei noastre. „E inadmisibil ce s-a întâmplat în vară la examenele pentru observatori! Concret, cei care s-au numărat printre preferaţii AJF, sunt observatori fără probleme în continuare. În mod normal, toţi cei care doreau să fie observatori trebuiau să vină la teste. Era bine ca AJF să organizeze examene pentru toţi, într-o singură sală, să existe transparenţă, iar testele şi rezultatele să fie afişate pe site-ul oficial, ca la orice concurs. Adică, să vadă toţi cei interesaţi cam ce ştie fiecare observator şi să nu existe niciun dubiu că notele au fost trucate. Doar astfel ar fi existat garanţia că în lotul observatori au intrat cei mai buni candidaţi. Cei care nu ar fi luat examenele, ar fi rămas oricum în structurile AJF, nu-i dădea nimeni afară de acolo! Ce s-a întâmplat la examenele observatorilor denotă o lipsă de profesonalism din partea conducătorilor AJF. Ideea de a fi «cu fundul în două luntri», cum se spune, e aberantă! Unii au o dublă calitate pe la AJF (sau chiar triplă), iar alţii niciuna! Ceea ce s-a întâmplat evidenţiază faptul că, dacă eşti omul AJF-ului, îţi merge bine”, a răbufnit un „fost” observator (aşa cum a ţinut să remarce) sub protecţia anonimatului.

„Cei care sunt deja în structurile AJF trebuiau să aleagă: ori rămân în comisii, ori sunt observatori!”

În schimb, un delegat al unei echipe din judeţ a avansat o soluţie diferită pentru alcătuirea lotului de observatori ai AJF. Astfel, cei 11 care se află oricum în structurile AJF nu ar fi trebuit să mai fie şi observatori, cele 25 de locuri urmând să fie scoase la concurs pentru ceilalţi candidaţi. „Cei care sunt membri în structurile AJF, deci au o calitate oficială în anumite comisii – cum este, de exemplu, cazul lui Emil Râmniceanu (care face parte din Comisia de Omologare a Stadioanelor) – trebuiau să aleagă: ori rămân în comisii, ori sunt observatori! Cumulul de funcţii nu prea mai e îmbrăţişat acum pe nicăieri. La un simplu calcul, se poate observa că, dacă s-ar fi renunţat la cei 11 din comisiile AJF, pentru restul candidaţilor chiar erau locuri suficiente în lotul observatorilor. În acest fel, s-ar fi împăcat probabil şi capra şi varza, cum se spune, şi n-ar mai fi existat nemulţumiri”, ne-a declarat oficialul. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button