Liga II

Încă o promovare ratată!

FCM Reşiţa – CSM Vâlcea 2-2 (1-2)

Formaţia antrenată de Mitică Teleşpan şi Cristi Lazăr s-a deplasat în Banat pentru a susţine meciul cu FCM Reşiţa, partidă contând pentru ultima etapă a acestei ediţii de campionat. Dacă pentru vâlceni, singura miză în această partidă era ultimul loc pe podium, în schimb reşiţenii sperau într-o salvare miraculoasă de la retrogradare pe ultima sută de metri.

Sergiu Popescu, omul meciului

Încă din debutul partidei, gazdele s-au năpustit asupra porţii apărate de Rusandu, însă reduta vâlceană a rezistat cu succes. Mai întâi Martinescu şi-a încercat şutul de ala aproximativ 10 metri, însă mingea s-a dus puţin peste poarta „municipalilor”, era minutul 5.

În minutul 12, vâlcenii au fost foarte aproape de a deschide scorul după o fază creată de Sergiu Popescu, acesta a centrat pentru Robson, dar brazilianul a trimis puţin pe lângă poarta lui Iovanovici. În faza imediat următoare, gazdele au ajuns destul de repede în apropierea careului vâlcean, Cojocaru a şutat, dar Rusandu a fost din nou ocrotit de şansă, mingea trecând peste poartă. În minutul 20, după o fază bine lucrată de băieţii lui Teleşpan, Laurenţiu Boroiban, pentru prima dată căpitan al CSM-ului, a şutat de la aproximativ 20 de metri, însă Iovanovic a reuşit să reţină în doi timpi. După această fază a urmat o perioadă mai bună pentru reşiţeni, timp în care au şi reuşit să deschidă scorul în minutul 27. Cojocaru a centrat de pe dreapta şi Uţiu, de la aproximativ 11 metri, a reluat din voleu fără speranţe pentru Rusandu, scorul devenind 1-0. Două minute mai târziu, gazdele au fost aproape de a se desprinde la două goluri, după ce Cojocaru a şutat din afara careului, un fundaş vâlcean a respins defectuos, Mihalcea a urmărit mingea, dar din fericire, mingea şutată de acesta a ocolit buturile lui Rusandu. Două minute mai târziu, Rusandu a avut o intervenţie de zile mari, mingea şutată de Doană din lovitură liberă se ducea spre gol, însă portarul vâlcean a scos miraculos de lângă bară. În ciuda şarjelor ofensive ale reşiţenilor, „municipalii” nu au depus armele şi în minutul 35 au reuşit să egaleze. Larie a trimis în diagonală excelent pentru Sergiu Popescu, mijlocaşul vâlcean reuşind să înscrie după o acţiune personală de toată frumuseţea. Mai mult decât atât, în minutul 39, acelaşi Sergiu Popescu a profitat de o gafă a lui Martin pe care l-a deposedat şi după ce a driblat tot ce i-a ieşit în cale, inclusiv pe portarul Iovanovici, a trimis mingea în poarta goală de la aproximativ 10 metri, făcând ca scorul să devină 1-2. Până la pauză, reşiţenii au încercat să egaleze, dar Rusandu s-a remarcat prind două intervenţii care au făcut ca vâlcenii să intre cu avantaj la cabine.

Aproape de trei puncte

Partea secundă a debutat în forţă pentru reşiţeni care i-au înghesuit serios pe vâlceni în propria jumătate. În minutul 47, Rusandu s-a remarcat din nou după ce a reuşit să scoată în extremis mingea trimisă cu capul de Martinescu. Trei minute mai târziu, Doană a executat bine o lovitură liberă în careul advers, dar mingea a fost reluată puţin pe lângă poartă de Cojocaru. Acesta din urmă a mai fost încă o dată foarte aproape de a marca, dar şutul său de la 20 de metri a fost respins în corner de bravul Rusandu. Din păcate, în minutul 66, cel mai bun om la vâlcenilor, Sergiu Popescu a trebuit să părăsească terenul accidentat după un fault dur al unuia dintre jucătorii reşiţeni. Mai mult decât atât, patru minute mai târziu, vâlcenii au rămas şi în inferioritate numerică după ce Larie a făcut un fault în apropierea propriului careu, iar centralul partidei i-a arătat cel de-al doilea cartonaş galbeni şi implicit pe cel roşu. Cu un om mai puţin pe teren, „municipalii” au făcut destul de greu faţă presiunii reşiţene. În minutul 77, după un corner executat de Doană, Uţiu a reluat de la aproximativ 8 metri, dar Niţu a reuşit să respingă de pe linia porţii. În minutul 80, gazdele au reuşit să înscrie prin Mihalcea, dar golul a fost anulat pentru o poziţie de ofsaid. Însă, două minute mai târziu, „municipalii” s-au văzut egalaţi pe tabela de marcaj. Melcea a fost faultat, undeva pe la mijlocul terenului, dar arbitrul a făcut semn că jocul poate continua, iar Uţiu a profitat din plin de indecizia fundaşilor vâlceni, Vişa şi Grădinar fiind depăşiţi cu mare uşurinţă, şi a reuşit să înscrie trimiţând mingea pe lângă Rusandu. În minutul 84, brazilianul Luiz Robson a luat o acţiune pe cont propriu şi după ce a driblat câţiva jucători reşiţeni a reluat din poziţie bună puţin pe lângă poartă. Pe final, „municipalii” au fost foarte aproape de a da lovitura de graţie după ce Boroiban a scăpat singur cu Iovanovici, însă s-a grăbit şi mingea şutată de acesta s-a scurs pe lângă stâlpul porţii reşiţene. 
După acest rezultat de egalitate, vâlcenii termină această ediţie de campionat pe poziţia a treia, la fel ca anul trecut, ratează pentru a treia oară consecutiv obiectivul propus – promovarea şi, din nou se anunţă ample mişcări de trupă în această vară. De partea cealaltă, cum jocul rezultatelor nu i-a ajutat deloc, se pare că reşiţenii şi-au dorit cu orice preţ să termine pe locul 15 pentru că, în cazul în care una dintre pretendentele la un loc în Liga a II-a nu primeşte licenţă, poate rămâne în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării.
Au evoluat formaţiile:
FCM Reşiţa: Iovanovic – Martin (’70, Vaştag), Domondi (’83, Popescu), Miculescu, Beţa – Dodoi (’51, Tânc), Uţiu, Doană, Cojocaru – Mihalcea, Martinescu.
CSM Rm. Vâlcea: Rusandu – Grădinar (’63, Dandea), Visa, Niţu, Onofrei – Sg. Popescu (’66, Grigoruţa), Larie, Udrescu, Melcea (’90, Stoian) – Robson, Boroiban.

Mitică Teleşpan încheie campionatul cu fruntea sus

La conferinţa de presă, antrenorul „municipalilor” Mitică Teleşpan a spus că, per ansamblu este mulţumit de jocul echipei sale, mai ales că, în ultimele runde, a cam schimbat radical echipa, aproape de la o etapă la alta. „După meciul cu Mediaşul, am încercat să folosesc toţi jucătorii din lot. Eu cred că această mişcare a fost una benefică, pentru că, după acest experiment s-a dovedit că unii dintre ei merită să fie jucătorii CSM-ului, iar alţii mai puţin. În fotbal, disciplina este foarte importantă, şi pe fondul lipsei acesteia am pierdut un om pe final de meci şi implicit două puncte. Nu eram supărat pentru că aceste lucruri se întâmplă în jocul de fotbal, dar cel care ne-a făcut să jucăm în zece este nimeni altul decât acelaşi jucător care de trei etape încoace îmi tot pierde mingea pe la centrul terenului, iar până se întoarce, se schimbă rezultatul pe tabelă. Aici este problema de gândire, de disciplină şi de pregătire. Jucătorii pe care nu-i bagi, spun că ai ceva cu ei, iar când îi bagi, spun că atâta pot” – a spus antrenorul Mitică Teleşpan, probabil după ultimul meci ca principal pe banca „municipalilor”.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button