Liga Nationala

S-a stabilit! Derby-ul Ligii se joacă pe 26 mai

După îndelungi controverse, oficialii celor două cluburi care se bat pentru titlul naţional în campionatul intern au convenit, de comun acord, ca derbiul Oltchim – Rulmentul să se dispute pe 26 mai, aşadar într-o zi de luni, oarecum neobişnuită pentru partide de un asemenea nivel în ţara noastră. Decizia a fost luată în cursul acestei săptămâni, după o discuţie scurtă între preşedinţii celor două cluburi: Ioan Gavrilescu şi respectiv Sorin Târcă. „Ca să vadă că totuşi îi respectăm am fost de acord să nu jucăm între meciurile lor cu Larvik din finala Cupei Cupelor. Am lăsat de la noi, chiar dacă regulamentul ne dădea dreptate. O să ne întâlnim pe 26 mai şi cine va fi mai bun se va vedea atunci”, a spus Ioan Gavrilescu după întrevederea avută cu Sorin Târcă.

Cum Oltchim îşi va încheia până la meciul cu Rulmentul parcursul în Liga Naţională este clar că pentru vâlcence acel joc va fi cu adevărat finala campionatului. Meciul din Sala Traian va începe la ora 18.00 şi va decide viitoarea campioană. Aşa cum se cunoaşte, gruparea braşoveană a cerut reprogramarea derbiului de la Rm. Vâlcea din cauza faptului că pe 18 şi 24 mai va disputa, în dublă manşă, finala Cupei Cupelor, împotriva echipei norvegiene, Larvik.

Tadici – nemulţumit de programare

Antrenorul echipei Oltchim, Gheorghe Tadici, nu a fost deloc încântat de programarea derbiului la o dată atât de târzie, care coincide cu startul cantonamentului echipei naţionale de handbal feminin. Aşa cum se cunoaşte, tricolorele se vor reuni chiar pe 26 mai în vederea partidelor cu Islanda din 1 şi 7 iunie, care contează pentru calificarea la Campionatul European din Macedonia, ce va avea loc în luna decembrie a acestui an.

Cine va arbitra?

Fără îndoială, un rol important în marele derbi îl va juca şi brigada de arbitri, care poate foarte uşor să încline balanţa de o parte sau de alta, prin unele decizii la limită, dar judecate după bunul plac al oamenilor desemnaţi să împartă dreptatea pe teren. În tur, arbitrajul buzoienilor Pavel şi State a stârnit destule discuţii, iar gruparea vâlceană a ameninţat la vremea respectivă că se va retrage din campionat în cazul în care meciul nu se va rejuca. Oficialii clubului Oltchim îşi doresc ca evenimentele petrecute în partida de la Braşov (atunci când Steluţa Luca şi Roxana Gatzel s-au accidentat şi-au stat pe tuşă câteva săptămâni) să nu se mai repete. Până în acest moment, federaţia nu a făcut nici un anunţ în această privinţă.

Oltchim – la două goluri de al 14-lea titlul naţional

Chiar dacă ocupă în prezent locul secund în Liga Naţională, Oltchim Rm. Vâlcea rămâne principala favorită la câştigarea trofeului de campioană. Faptul că joacă pe teren propriu meciul decisiv, suportul de încredere pe care-l va oferi publicul din Sala Traian, precum şi valoarea componentelor lotului, sunt argumentele esenţiale pentru a acorda trupei lui Gheorghe Tadici prima şansă şi-n acest sezon. Pentru a se încorona campioane, handbalistele de la Oltchim au nevoie de o victorie la două goluri diferenţă sau doar la unul, în acest caz existând însă condiţia de a nu primi mai mult de 26 de goluri în Sala Traian.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button