Alte sporturi

Cea mai modernă bază sportivă din România

Joi, 23 aprilie, la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea a avut loc inaugurarea oficială a celei mai moderne baze sportive din România, creată pe amplasamentul vechiului teren de sport. Întreaga lucrare a fost realizată integral din fondurile primăriei Râmnicului şi s-a ridicat la suma de 20 de miliarde lei vechi. De asemenea, baza sportivă beneficiază de o suprafaţă de joc modernă pe care pot fi practicate voleiul, baschetul, atletismul şi tenisul de câmp şi este prevăzută cu iluminare nocturnă, vestiare moderne şi cu tribune la care au acces toţi iubitorii de sport.

Primarul Mircia Gutău a creat ceva unic în ţară

La 50 de ani de la înfiinţarea secţiei de volei de la CNMB, colegiul se poate mândri cu o bază cochetă care va permite ca pe viitor să fie organizate în Râmnic turnee internaţionale de volei, baschet şi chiar tenis de câmp. La acest eveniment au luat parte figuri emblematice din prim-planul sportiv vâlcean, cât şi oameni de politică, profesori şi iubitori ai sportului. Seara s-a încheiat cu câteva demonstraţii sportive oferite de elevii de la CNMB. „Am reuşit să creăm la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” cea mai modernă bază sportivă din ţară. Nicio altă şcoală din România nu mai beneficiază de un asemenea teren multifuncţional, pe care îşi pot desfăşura activitatea secţiile de volei, atletism, baschet şi tenis. Este un vis pe care îl avem încă din anul 1991, de la prima mea ieşire în străinătate, când am fost la Marsilia şi am văzut ceva similar cu ceea ce am reuşit să realizam în această minunată locaţie. Graţie primarului Mircia Gutău, acest vis al nostru a devenit realitate. Această bază este destinată  în special colegiului nostru, tuturor elevilor de la CNMB care pot să-şi desfăşoare orele de educaţie fizică şi să devină cele mai atractive din agenda şcolară. Un fapt cât de poate de atractiv îl constituie acela că baza sportivă va sta la dispoziţia tuturor râmnicenilor, după terminarea activităţii şcolare, pentru cei care vor să facă puţină mişcare. În acest an, colegiul nostru împlineşte 50 de ani de activitate voleibalistică, iar primăria Râmnicului ne-a făcut cel mai frumos cadou posibil. Eu cred că „Mircea cel Bătrân” este o unitate reprezentativă pentru judeţ cât şi pentru România prin rezultatele obţinute an de an nu numai în disciplinele sportive, ci şi ştiinţele umaniste şi reale”, ne-a spus antrenorul-profesor, Marius Mărgărit.

Edilul Râmnicului va construi zeci de terenuri sportive

În cadrul unui ambient cât se poate de relaxant, cu un public care a umplut până la refuz tribuna, Mircia Gutău, principalul protagonist al acestei lucrări impresionante, a garantat celor prezenţi la festivitate faptul că în următorii ani fiecare cartier va avea câteva terenuri de sport. „Vreau ca tinerii să fie cât mai mult implicaţi în sport. Pentru acest lucru voi face de aşa natură ca pe viitor, în spatele blocurilor să existe terenuri special amenajate pentru ca toţi iubitorii de sport să practice fotbalul, baschetul sau orice sport doresc. Vreau un oraş care să fie un centru sportiv cu renume. Este un proiect al meu care va continua şi în anii ce urmează”, a afirmat Gutău.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button