Acasă Diverse „Nici Gyor, nici Lada nu câştigă Liga”

„Nici Gyor, nici Lada nu câştigă Liga”

144
0

Supărat după ratarea calificării în semifinalele celei mai puternice competiţii inter-cluburi din Europa, antrenorul Gheorghe Tadici a afirmat la finele ultimului meci jucat de vâlcence în actuala ediţie a Ligii Campionilor că ETO Gyor sau Lada Togliatti nu au vreo şansă să câştige în acest sezon trofeul. „Nu cred că Gyor sau Lada pot câştiga Liga Campionilor”, a spus Tadici. Foarte probabil, finala competiţiei şi-o vor disputa Hypo Viena şi Zvezda Zvenigorod.

 „Îmi asum rezultatele echipei”

Fără îndoială, traseul european al Oltchim-ului din acest sezon nu trebuie minimalizat, lucru cu care a fost de acord şi antrenorul Gheorghe Tadici. „Putea fi şi mai bine dacă eram puţin mai atenţi şi aveam mai mult noroc. Ce-i drept, cum se spune, norocul şi-l face însă şi omul. Era nevoie, şi le-am spus şi fetelor asta, ca atunci când trenul a trecut prin gară să ne fi urcat cu orice preţ în el.

Dacă nu la clasa 1, măcar la clasa a 2-a, iar după aceea să încercăm să ne strecurăm cu toate eforturile spre vagonul de clasa 1. N-am făcut-o, iar acest lucru ne costă din punct de vedere al performanţei pe care doream să o realizăm anul acesta. Calificarea în sferturile de finală rămâne o realizare. Ne-a stat la îndemână să ajungem şi mai sus, dar n-am reuşit. Repet însă încă o dată, ne-am făcut-o cu mâna noastră, nu trebuia să depindem de nimeni. Acum, rezultatele nu mai pot fi întoarse. Totuşi, susţin în continuare că Oltchim-ul, prin ceea ce a jucat şi va juca, merita să joace o semifinală de Liga Campionilor. Cine ştie, poate că tot răul acesta va fi spre bine. Sunt multe aspecte care pot să fie evitate şi să aducă un plus. Regretul însă acesta e, că nu am depins sută la sută de noi, că am stat la mâna altora”, a declarat Tadici, care-a precizat apoi că are în continuare sută la sută sprijinul managerului general Constantin Roibu.
„Îmi asum rezultatele echipei din acest sezon ale Ligii Campionilor, cele bune şi cele mai puţin bune. Însă nu pot să nu regret faptul că sunt calificate în semifinale două echipe care au avut eşecuri pe teren propriu. Iar Oltchim-ul, care-a avut rezultate concludente acasă, atât cu Lada Togliatti, cât şi cu FC Nurnberg, nu va merge mai departe. E adevărat însă că în Germania, cele două adversare au avut câştig de cauză, iar noi nu”, a mărturisit în încheiere Gheorghe Tadici.