Acasă Liga IV ŞTIRI – Liga a IV-a

ŞTIRI – Liga a IV-a

57
0

Energia Malaia – CSM Drăgăşani
Gazdele îşi doresc victoria

O partidă cu adevărat interesantă va avea loc şi la Malaia. După ce a defilat în meciul trecut pe teren propriu, învingând-o categoric pe Luncavăţul Popeşti, echipa viceprimarului Gigi Vangu joacă din nou „acasă”. De această dată, însă, nu va mai avea ca adversar o candidată la retrogradare, ci una la promovare, CSM Drăgăşani, care nu a pierdut în acest campionat decât două partide. Trupa lui Adi Lupu merge la Malaia cu gândul la victorie, mai ales că în această etapă ar putea profita oarecum de meciul direct dintre primele două clasate. În condiţiile în care se prezintă acum campionatul, nu prea ştim însă ce rezultat ar putea-o avantaja în derby-ul acestei runde. Probabil că nici unul.

Şansele de a mai prinde primul loc în acest moment, cu 6 puncte mai puţin decât liderul clasamentului – Dinamo Horezu, sunt minime. Doar o minune mai poate face ca „municipalii” din Drăgăşani să ajungă la meciul de baraj.

Sportul Rm. Vâlcea – Minerul Berbeşti
Anul trecut derbi, acum fără miză

Campioană judeţului, Sportul Rm. Vâlcea a dat semne de redresare în meciul trecut. După înfrângerea suferită în prima etapă, Leo Ştefan şi compania au reuşit să câştige la Călimăneşti, în faţa Viitorului, astfel că au prins curaj în perspectiva meciurilor care urmează. Vor avea acum de înfruntat un adversar odihnit, Minerul Berbeşti, care în etapa trecută n-a jucat decât 54 de minute. Însă pot spera într-un rezultat pozitiv, mai ales că au dovedit în turul campionatului că pentru ei Minerul Berbeşti nu reprezintă o echipă de neînvins. Chiar dacă la Sportul nu se mai regăsesc mulţi dintre jucătorii din trecut, nici „minerii” nu formează o grupare chiar de speriat, aşa că totul e posibil în acest joc.

Flacăra Horezu – Dinamo 2007 Rm. Vâlcea
Fosta echipă a lui Chelcea, pe tobogan!

Flacăra trece cu siguranţă prin cea mai neagră perioadă a existenţei sale. Toate parcă i se împotrivesc în acest sezon. După ce că visurile de promovare îi fuseseră spulberate o dată cu retragerea celor 15 puncte, acum, când părea că are puterea de a se redresa, s-au abătut din nou duhurile rele asupra sa. A călcat din nou pe bec, s-a retras de pe teren la meciul de la Berbeşti, astfel că i s-au retras alte trei puncte. Echipa lui Mustăţea, Dinamo 2007 Rm. Vâlcea, vine şi ea după un egal care-a făcut-o să piardă locul 4, aşa că nu-şi permite să plece învinsă din Treapt. Ar putea să aibă însă o misiune uşoară şi să câştige chiar fără luptă meciul, cu 3-0. Depinde de cât de tari au nervi susţinătorii echipei horezene. S-ar putea să fi cedat între timp şi Flacăra să nu mai dorească să continue. 

Alma Lex Drăgăşani – Forestierul Băbeni
Meci fără probleme pentru jandarmi

Puţine se mai pot spune despre un meci în care e angrenată Forestierul Băbeni. Echipa care-a reprezentat o dată cu cinste oraşul, a decis să-şi ducă până la capăt suferinţa, însă pe măsură ce etapele trec, această suferinţă se adânceşte tot mai mult. 13 goluri în două etape, fără să fi reuşit să marcheze vreunul. Acesta este bilanţul din această primăvară al băbenarilor şi nu există premise că el s-au putea îmbunătăţi o dată cu meciul de la Drăgăşani.

Vartex Rm. Vâlcea – AS Şirineasa
Războiul liberalilor

Trupa lui Popolan a luat un punct în runda precedentă, în timp ce formaţia lui Dan Săraru a pierdut pe teren propriu. Nu ştim cât de relevante sunt aceste rezultate în perspectiva meciului care va avea loc sâmbătă, 15 martie, între Vartex şi AS Şirineasa. Cert este, însă, că ambele echipe îşi doresc victoria, cea antrenată de Viorel Ciofîcă pentru a se menţine în prima jumătate, iar cea coordonată din teren de Gelu Voica, pentru a se spulbera orice emoţie în privinţa retrogradării. Va fi un duel între „penelişti” din care oricum va câştiga tot PNL-ul.

CSM II Rm. Vâlcea – FC Govora
Oaspeţii, în goană după puncte

„Municipalii” mici au pierdut primele două meciuri din această primăvară, la fel ca şi govorenii. Însă nu poate spune că prin prisma acestui aspect meciul dintre CSM II şi FC Govora ar fi unul echilibrat. Formaţia lui Mihai Ciobanu este pe tobogan şi speranţele că se va salva de la retrogradare sunt minime. Important pentru meciul de sâmbătă ar fi ca toţi jucătorii govoreni să se prezinte la sinteticul din Zăvoi pentru ca echipa din staţiune să nu fie din nou nevoită să evolueze în inferioritate din primul minut.

Olteţul Zătreni – Viitorul Rm. Vâlcea
Duel în zona fierbinte a clasamentului

Gruparea lui Dobrin Ionescu pare a se îndrepta cu paşi repezi spre Liga a V-a. Deocamdată, însă, este în avantaj faţă de celelalte echipe aflate în zona retrogradării, aşa că încă îşi mai permite să spere. Apoi, sunt deja două echipe care par a nu mai avea nici o şansă să se salveze, Forestierul Băbeni şi FC Govora, astfel că, în cel mai bun caz, în situaţia în care campioana judeţului va şi promova în Liga a III-a, ar urma ca doar o echipă să mai retrogradeze. Lupta se dă aici între Topologul Nicolae Bălcescu, Luncavăţul Popeşti şi Viitorul Rm. Vâlcea, echipă ce va avea sâmbătă un meci dificil, la Olteţul Zătreni, acolo unde nici măcar Energia Malaia, o grupare cu pretenţii din acest eşalon, nu a reuşit să se impună. Trupa lui Constantin Liţoiu a reuşit să o învingă pe cea a lui Dobrin Ionescu chiar şi la Călimăneşti, aşa că la Zătreni misiunea pare a fi mai uşoară pentru Olteţul.

Luncavăţul Popeşti – Topologul N. Bălcescu
Trupa lui Şerban vrea să-şi spele păcatele

Până acum „Pendy” şi compania au câştigat ambele dispute cu contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării, FC Govora şi Forestierul Băbeni. O altă echipă ameninţată cu excluderea din elită este şi Luncavăţul Popeşti pe care o vor întâlni în această săptămână. Popeştenii au „cuţitul la os”, vin şi după umilinţa suferită la Malaia (0-8), unde-au fost practic călcaţi în picioare de adversari, aşa că speră să-şi spele cât de cât imaginea în meciul cu Topologul, echipa căreia i se dau cele mai mari şanse de a se salva de la retrogradare în acest sezon.