Editorial

EXUL…

EXUL…

 Orice s-ar spune, nu pot să nu recunosc faptul că simt un sentiment de satisfacţie. Şi trebuie să vă mulţumesc dumneavoastră, oamenilor care faceţi fotbal din pasiune, că n-aţi lăsat un ins, un băiat altminteri simpatic, tânăr şi talentat, să-şi bată joc la nesfârşit de dumneavoastră. Nu eu am câştigat acest război, ci dumneavoastră, cei care n-aţi fost parşivi şi nu v-aţi ploconit în faţa celui care se credea Dumnezeul fotbalului vâlcean. Tâmpenie mai mare ca asta n-am auzit, şi anume că fotbalul din Vâlcea e unul falimentar. O altă tâmpenie pe care n-aţi acceptat-o, şi bine aţi făcut, a fost aceea cu buletinele. Domnul ex-preşedinte, care a debutat în Divizia a la 15 ani jumătate, la un meci cu Corvinul Hunedoara, vroia să transforme fotbalul vâlcean într-o poliţie. Cred că ar fi intrat în cartea recordurilor, dacă propunerea trecea. Vă şi vedeam cu geanta plină cu actele fotbaliştilor, de parcă n-aţi fi avut altceva mai bun de făcut. „Orice om are obligaţia să poarte un act de identitate la el!”, a fost explicaţia mai mult decât penibilă a fostului. „Da, dar doar poliţia îţi poate cere actul de identitate!”, a fost reacţia care l-a lovit în soartă pe cel ce a condus într-un mod jenant prima şi, de ce nu, ultima şedinţă a AJF-ului din această calitate, de preşedinte.

Ceea ce nu s-a spus şi trebuie spus până la capăt, a fost agitaţia pe care a avut-o exul (tânăr şi talentatul) pe toată durata şedinţei. Cu o aroganţă clară, convins fiind că îi are pe delegaţi la degetul mic, când a văzut că nu-i iese pasenţa,  exul a trecut la ameninţări. ”Lasă, că vine comisia de omologări şi dracu vă ia!” Apoi, când a văzut că nu dă casa cu masa, adică nu ies la numărătoare, a început să sune. Pe cine, pe Cristi Lazăr, despre care ştia că e cu el şi că-i mai dă un vot. Apoi, i-a mai dat unuia aflat pe acolo, dar ca reprezentant al AJF-ului în teritoriu, mandat de delegat la o echipă! Convins şi în acest caz că mai primeşte un vot. N-a fost suficient, iar votul a arătat penibilul propunerilor mai mult decât tâmpite pe care le-a făcut. Să cadă 8 echipe! Cineva îmi spune „m-am dat dracu’, păi dacă am pierdut trei meciuri deja sunt la retrogradare. Şi ce să fac, să mă dus să joc pe mirişte, prin Divizia Ţ, cu un arbitru şi fără gard împrejmuitor?!”. Uite cum vedea tânărul şi talentatul ex viitorul fotbalului vâlcean în Europa.

Nici nu vă imaginaţi ce bucurie a fost în rândul celor care erau la AJF când s-a văzut că totul s-a terminat. Unii chiar nu le veneau să creadă. Nici pe vremea profesorului Zbârnea nu era aşa. Dom’ne, a fost o descătuşare cam cum a fost în Decembrie’89 după fuga lui Ceauşescu. Mulţi mi-au spus că era o stare de teroare la AJF de nedescris. Iar ultima pe lista plecărilor să fie doamna Croitoru. Urma ca apoi exul să iasă în conferinţa de presă şi să spună cum că nu-şi explică de ce a plecat, ca în cazul lui Demetrescu, care a plecat dom’ne, ca un neserios, deşi cu generozitate i-a mărit salariul. E adevărat că nu i l-a făcut 9 milioane cât avea dânsul, dar era acolo vreo două milioane. Păi, nu e destul?! Vroiai mai mult, Zăpadă ?

Îmi pare rău că dispare o rubrică. Îmi pare bine însă pentru victoria fotbalului vâlcean. Acesta falimentar aşa cum e el, nu avea nevoie de astfel de personaje. La AJF pe vremea lui Costică era o atmosferă destinsă. În vremea exului se instaurase teroarea şi dictatura. Aşa înţelegea exul să facă fotbal într-un campionat falimentar. Dar cu un salariu de 9 milioane.

Mult rău mi-a făcut domnul ex. veţi vedea că peste puţin timp nu se va mai auzi despre dânsul. Nici despre cea mai tâmpită propunere pe care am auzit-o vreodată: Casa Fotbalului Vâlcean. Haideţi, domnilor, treziţi-vă din coşmar şi treceţi la treabă. Furnicile au trecut. Au plecat la fel de uşor precum au venit. Acum trebuie să trecem la lucruri serioase. Într-un campionat deloc falimentar!

Ionel Gerea

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button