Acasă Editorial 2008 – anul marilor succese

2008 – anul marilor succese

94
0

Începutul anului 2008 reprezintă nu doar posibilitatea de a face o analiză şi o retrospectivă a ceea ce a însemnat precedentele doisprezece luni pentru sportul vâlcean, ci şi ocazia de a-ţi pune în gând să realizezi anumite lucruri. Pentru cei ce se ocupă de sportul vâlcean, şi mă refer aici la persoanele direct implicate: antrenori şi sportivi, 2008 poate reprezenta un an de excepţie al carierei fiecăruia. Dacă la sporturile individuale stăm bine, pentru baschet, fotbal şi handbal, adică sporturile de echipă reprezentate la un nivel superior, succesele din 2008 pot să fie mai mult decât bune, în unele cazuri, fără a exagera deloc, am putea spune că ne aşteptăm la „succese istorice”.

Baschetul este sportul de la care se aşteaptă în 2008 măcar menţinerea la nivelul succeselor de anul trecut. Băieţii de la BC Rm. Vâlcea ar trebui să izbutească performanţa de a se menţine în Divizia A, chiar dacă ar fi nevoiţi să mai participe la turneul de promovare-retrogradare, aşa cum au făcut-o şi în 2007. Fetele de la CET Govora ar trebui să revină la parcursul bun din startul campionatului şi, cu toate că pare greu de crezut, ar putea prinde în final un loc pe podium.

Fotbalul, chiar dacă nu este reprezentat la eşaloanele naţionale superioare, are privilegiul de a fi, graţie numărului mare de iubitori ai sportului rege, în prim-plan. CSM Râmnicu Vâlcea poate intra în istoria oraşului dacă va izbuti ceea ce n-a făcut anul trecut când avea în ultima etapă şanse mari de reuşită: să promoveze în Liga I. Sincopele din sfârşitul turului nu ne dau mari speranţe, dar mai este o lună şi jumătate până când reîncepe campionatul şi ar fi bine să dea dovadă de profesionalism toţi cei direct implicaţi, antrenori şi jucători, pentru a se ridica prin rezultatele lor la pretenţiile clubului care până acum a oferit acestora condiţii excelente şi a primit rezultate mediocre. Tot fotbalul ar putea da, după doi ani de eşecuri consecutive, şi o promovare a campioanei judeţului. După ce Cozia Călimăneşti şi, apoi, Sportul Râmnicu Vâlcea, au ratat barajele de promovare, anul acesta sperăm să „spargă gheaţa” una din cele trei favorite, Dinamo Horezu, Hidroelectra Râmnicu Vâlcea sau CSM Drăgăşani, ce va fi fericita campioană a Ligii a IV-a. Iar despre fotbal aş încheia spunând că poate şi fotbalul în sală ar reînvia, perioadele când Frăţia şi Distins făceau furori la futsal devenind, din păcate, amintiri!
Handbalul l-am lăsat ultimul, dar el ne va putea aduce cele mai mari performanţe înregistrate vreodată de sportul vâlcean. Fetele de la Oltchim pot câştiga din nou, pe plan intern, cele trei trofee: campionatul, cupa şi supercupa. Pe plan european visăm din nou la Liga Campionilor, iar acest vis pare mai aproape ca oricând de realitate! Handbalistele pregătite de Gheorghe Tadici vor lupta şi pentru medaliile olimpice, şi pentru calificarea la ediţia viitoare a Europenelor… Toate cele amintite aici reprezintă tot atâtea posibilităţi pentru a anticipa că în 2008 handbalul va fi din nou „regina balului” şi ne va oferi cele mai multe satisfacţii!
Florin Remus MĂNOIU