Acasă Liga III I-am făcut campioni de toamnă pe argeşeni

I-am făcut campioni de toamnă pe argeşeni

107
0

Internaţional Curtea de Argeş – FC Oltchim Rm. Vâlcea 2-1 (1-0)
• Ionuţ Murineanu a provocat ultima înfrângere a „chimiştilor” din acest an

La fel ca şi cu Rova Roşiorii de Vede, şansele de reuşită ale vâlcenilor în confruntarea cu trupa lui Benone Lazăr, Internaţional Curtea de Argeş, erau mici, mai ales că meciul s-a jucat la Piteşti, pe terenul adversarei Oltchim-ului din ultima etapă a turului de campionat. Fostul finanţator din Zăvoi, împreună cu câţiva dintre jucătorii care şi-au adus serviciile şi pentru CSM îşi doresc promovarea în eşalonul secund cu orice preţ, iar pentru a duce la îndeplinire acest obiectiv sunt dispuşi să facă orice sacrificiu.

 Astfel că, şi atunci când există posibilitatea ca adversarul să le pună probleme, se găsesc alte soluţii pentru ca cele trei puncte să meargă în dreptul lor. Asta ar fi cheia succesului pentru ei. Sunt un fel de Dinamo Horezu de la nivelul Ligii a IV-a. Au dat senzaţia că n-au forţa de a ajunge şi a se păstra în fruntea ierarhiei, însă până la urmă totul a ieşit aşa cum au plănuit, fiind lideri în clasament la finalul turului de campionat. Aşa şi cu Internaţional Curtea de Argeş. Au aşteptat ultimele etape pentru a se încorona ca şi campioni de toamnă ai seriei a IV-a din cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. O mâna de ajutor le-a fost dată şi de către Oltchim care nu le-a încurcat planurile în ultima etapă. Argeşenii n-au întâmpinat probleme în a se impune. „Chimiştii” nu câştigaseră nici un joc în deplasare, aşa că nu-şi puneau mari speranţe nici în această partidă. Cu Nicorici şi căpitanul echipei, Olaru, suspendaţi, cu Bărbuţ şi Creangă menajaţi, şi Preda accidentat, era destul de greu să ne gândim că vom putea produce surpriza. Iar prezicerile s-au adeverit. Încă din prima repriză Murineanu a creat avantaj echipei sale marcând pentru scorul de 1-0. La puţin timp de la reluare acelaşi Ionuţ Murineanu, golgheterul echipei argeşene, a majorat diferenţa la 2-0, goluri ce s-au dovedit până la urmă decisive pentru soarta jocului. Reuşita lui Marinescu din penalty, în apropiere de minutul 70 al partidei, n-a contat prea mult pentru băieţii lui Deaconescu, ce s-au văzut nevoiţi să plece învinşi de la Piteşti. A fost şi ultima înfrângere din acest an pentru FC Oltchim, care-a încheiat turul de campionat fără să obţină vreun punct din meciurile disputate în deplasare.
Au arbitrat: Horea Ciucă – la centru, ajutat la cele două linii de asistenţii Dan Păun şi Eduard Petrov. Rezervă: Cristian Florescu (toţi din Bucureşti). Observator: Costel Ene (Bucureşti).
Pentru FC Oltchim Rm. Vâlcea au evoluat: Monea – Iordache, Stoica, Băiţa, Tănăsie, Zgăbăruş, Dănuleţ, Marinescu, Nuţu, Smedescu, Şorega. Au mai jucat: Vasile, Amza, Niţulescu şi Pană.

Trupa lui Benone Lazăr a provocat excluderea din activitate a unui arbitru
Meciul cu scandal din urmă cu vreo trei etape dintre FC Cisnădie şi Internaţional Curtea de Argeş s-a lăsat cu sancţiuni dintre cele mai drastice. Atunci, Murineanu şi compania au fost acuzaţi de ardeleni că „au umblat la arbitri” pentru a câştiga jocul. Au obţinut victoria după ce li s-a acordat un penalty şi meciul a fost prelungit cu aproape 10 minute. Suporterii echipei gazdă n-au rezistat tentaţiei de a le aplica o corecţie cavalerilor fluierului, astfel că au pătruns pe terenul de joc şi s-au răzbunat pe „fluieraşi”. Pentru acest lucru echipei FC Cisnădie i s-a ridicat dreptul de organizare a meciurilor pe teren propriu pentru câteva etape. Nici arbitrii întâlnirii nu au rămas nesancţionaţi. „Costică Vâlcea”, împreună cu membrii CCA-ului au decis săptămâna trecută să-l excludă din lotul divizionar pe centralul Marian Ivănescu, ca urmare a celor consemnate în raport de observatorul jocului. Bucureşteanul a fost acuzat că a practicat un arbitraj tendenţios. Decizia de excludere din arbitraj nu a fost tratată ca un capăt de ţară de Ivănescu. Din câte se pare, oricum acesta nu mai avea decât vreo două luni de arbitrat la nivelul eşaloanelor superioare, urmând ca în perioada următoare să i se ridice dreptul de a mai oficia meciuri la Liga a III-a, ca urmare a limitei de vârstă.

Nu se mai joacă cele două etape din retur
Tot săptămâna trecută s-a mai luat decizia ca cele două etape din returul campionatului care urmau să se desfăşoare în acest an, să nu se mai dispute. Această măsură a venit ca urmare a solicitărilor mai multor cluburi de Liga a III-a, nemulţumite de starea proastă a terenurilor şi a timpului nefavorabil. Astfel FRF a decis ca etapele a 18-a şi a 19-a să se dispute anul viitor. Conform programării, returul campionatului urmează să înceapă pe 29 februarie 2008, urmând ca sezonul să fie încheiat până la jumătatea lunii mai. Asta pentru ca în zilele de 23, 27 şi 30 mai să poată să se desfăşoare jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a II-a.

Au încheiat turul fără înfrângere pe teren propriu
• în intermediară vâlcenii au învins cu 3-1 pe FC Argeş II
Meciul care conta cu adevărat pentru Olaru şi compania a fost cel din intermediară, disputat marţi, 20 noiembrie. Atunci „chimiştii” au primit vizita celor de la FC Argeş II, formaţie pe care sperau să o surclaseze pentru a rămâne neînvinşi în acest tur de campionat pe teren propriu. Au muncit, şi-au dorit mult să obţină o ultimă victorie în această primă parte a campionatului în faţa vâlcenilor, au dovedit pe teren de ce sunt în stare, astfel că nu a fost decât un pas până la obţinerea celor trei puncte. Au marcat repede, încă din minutul 12, prin Marinescu, tăind oarecum din elanul oaspeţilor. Piteştenii au dat o replică bună, însă nu atât încât să ne mai facem probleme că am putea pierde jocul. Preda a dus scorul la 2-0, atacantul „chimist” reuşind să marcheze pentru a doua oară în acest meci în debutul reprizei secunde, reuşită ce a avut rolul de a spulbera orice urmă de îndoială cu privire la câştigătoarea jocului. În minutul 75 piteştenii au redus din handicap, au marcat pentru scorul de 3-1, după o greşeală a apărării noastre. O clipă de neatenţie l-a costat pe înlocuitorul lui Vlădoi dintre buturile porţii Oltchim-ului, Monea. Acesta a fost până la urmă şi rezultatul final al partidei. 

Creangă a devenit tătic
Înaintea meciului cu Internaţional Curtea de Argeş, de vineri, 23 noiembrie, unul dintre jucătorii Oltchim-ului, Ovidiu Creangă, a devenit tătic. Soţia sa i-a dăruit mai devreme cadoul de sărbători aducând pe lume, poate, un viitor fotbalist, pe Adrian Valentin. Antrenorul echipei vâlcene de Liga a III-a, Marian Deaconescu, l-a lăsat pe Creangă să se bucure de moment şi nu l-a mai convocat pentru deplasarea de la Piteşti. Colegii de echipă împreună cu întreg staff-ul Oltchim-ului i-au transmis lui Ovidiu sincere felicitări pentru cea mai importantă reuşită din viaţa sa.
Laurenţiu SIMA