Liga III

S-a întors roata!

Rova Roşiorii de Vede – FC Oltchim Rm. Vâlcea 0-1 (0-0)
• după o victorie obţinută în ultima secundă, a venit rândul vâlcenilor să piardă în mod similar

S-au bucurat mult „chimiştii” pentru succesul din etapa trecută obţinut în ultima fază a meciului. Spuneau la momentul respectiv că acestea sunt cele mai frumoase victorii, cele obţinute atunci când puţini se mai aşteaptă şi şansele de reuşită aproape că nu mai există. I-au învins pe ardelenii de la Atletic Sibiu cu 1-0 în minutul 92 al meciului. Şi nu credeau că vor fi dezamăgiţi aşa repede, că vor fi nevoiţi să simtă imediat în meciul următor ceea ce au simţit adversarii noştri din etapa precedentă atunci când au pierdut cu doar câteva secunde înainte de sfârşitul partidei.

Parcă i-ar fi blestemat sibienii. Poate dacă adversara noastră din această etapă, respectiv Rova Roşiorii de Vede ar fi dominat meciul de la un capăt la altul şi s-ar fi impus pe tabela de marcaj încă de la început, n-ar fi fost o tragedie. Oricum gazdele erau favoritele acestei întâlniri. Antrenorul Oltchim-ului şi probabil chiar şi jucătorii nu erau foarte încrezători în şansele de reuşită pe care le aveau la Roşiori. Sperau totuşi într-o surpriză. Dar, în cazul în care pierdeau în mod categoric, supărarea nu era atât de mare pentru că până acum au cam pierdut toate meciurile din deplasare, cu excepţia celui de la Sibiu, aşa că nu puteau emite pretenţii în faţa unei formaţii aflată pe podiumul clasamentului din seria a IV-a a celui de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. Dacă n-au reuşit să se impună pe terenul unor grupări care se zbat în subsolul clasamentului, cu atât mai puţin era de crezut că se vor putea impune la Rova, o formaţie ce speră la promovarea în Liga a II-a. Pentru „chimişti” era mai important meciul care urmează, cel de pe teren propriu, cu FC Argeş, pentru a-şi păstra invincibilitatea la Rm. Vâlcea. De aceea Marian Deaconescu s-a gândit chiar să menajeze câţiva jucători pasibili se suspendare. Vreo 5 jucători aveau câte trei cartonaşe galbene şi în cazul în care erau avertizaţi în partida cu Rova, automat trebuiau să stea în intermediară. N-a mai pus însă în aplicare planul, mai ales că astfel se putea da naştere şi la anumite speculaţii, cum că Oltchim-ul desconsideră competiţia sau nu vrea să-şi apere şansele. S-a răzgândit şi a riscat, mergând la Roşiori cu echipa de bază. Şi până la urmă s-a dovedit a fi fost o decizie inspirată, nici unul dintre jucătorii aflaţi în pericol de a fi suspendaţi n-a fost avertizat de arbitrul întâlnirii. În plus, vâlcenii au fost aproape de a produce surpriza acestei runde. Au reuşit să reziste 90 de minute fără gol. Şi-au mai creat şi câteva ocazii prin Preda şi Smedescu, jocul prestat de „chimişti” mulţumindu-l pe antrenor care a apreciat evoluţia elevilor săi a fi fost printre cele mai bune de până acum. În prima parte a meciului s-au luptat de la egal la egal cu adversarii, oricare dintre cele două grupări având şanse de a deschide scorul. Repriza s-a terminat la egalitate, la fel cum începuse şi vâlcenii mai aveau de rezistat vreo 45 de minute, plus prelungiri. Au rezistat o repriză, excluzând, însă, „extra-time-ul”. În partea a doua a întâlnirii gazdele au dominat, dar n-au reuşit să marcheze. A fost o repriză de genul celei din etapa trecută de la Rm. Vâlcea, gazdele, aici, în speţă, Rova Roşiorii de Vede, după îndelungi încercări, reuşind să se impună la limită, cu 1-0, în prelungirile meciului. Spre disperarea jucătorilor de la Oltchim care-au fost nevoiţi să simtă pe pielea lor ce înseamnă o înfrângere pe final de meci, după ce 90 de minute s-au chinuit şi-au rezistat presiunii.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Iordache, Băiţa, Bărbuţ, Stoica, Zgăbăruş, Nicorici, Marinescu, Olaru, Preda, Smedescu. Au mai jucat: Şorega şi Tănăsie.  

FC Sibiu s-a retras din campionat
* Oltchim-ului a pierdut astfel şi singurul punct obţinut în deplasare

La Vâlcea ne plângem că nu avem mai multe echipe în Liga a III-a şi nu numai. În general, în ligile superioare, acolo unde se tinde spre performanţă. Însă ar trebui să ne uităm şi la alţii, să facem comparaţie şi ne vom da seama că stăm chiar bine din acest punct de vedere. De exemplu, cu Sibiul, capitala cultural-europeană. Excluzând aici Mediaş-ul care are o echipă în Liga a II-a ce se descurcă destul de bine, oraşul Sibiu este clar în inferioritate faţă de Rm. Vâlcea în ceea ce priveşte fotbalul. Au avut şi ei o echipă-fanion, FC Sibiu, pe care acum au desfiinţat-o. Se spune că vina pentru lipsa performanţelor în sportul-rege aparţine primarului oraşului, Klaus Johannis, căruia nu-i prea place fotbalul. Însă acesta a încercat, la insistenţele iubitorilor de fotbal, să sprijine echipa locală, FC Sibiu, care-a evoluat la un moment dat şi în eşalonul secund. După o scurtă experienţă la acest nivel a ajuns în Liga a III-a unde, după doar câteva etape, se afla din nou în postura de a se lupta pentru evitarea retrogradării. Astfel că s-a luat decizia de către oficialii acestei formaţii de a o retrage din campionat. În plus, este posibil ca FC Sibiu să se desfiinţeze, să nu mai evolueze nici măcar în campionatele judeţene. Asta şi pentru că primarul de origine germană al Sibiu-lui a făcut precizarea că echipei FC Sibiu i se va interzice să mai folosească stadionul „Municipal” şi este posibil ca aici să evolueze din retur Atletic Sibiu, cealaltă echipă din Liga a III-a ce nu a fost susţinută până acum în vreun fel de autorităţile locale. Mai mult, Johannis a dat asigurări că nu se va mai implica vreodată în sprijinirea sportului-rege din Sibiu. Decizia de retragere a echipei a dat puţin peste cap clasamentului din seria a 4-a. Echipelor care-au câştigat sau au scos un egal cu FC Sibiu li s-au luat punctele. În această situaţie se află şi Oltchim-ul. Vâlcenii se întorseseră cu un punct din capitala cultural-europeană, singurul din acest tur de campionat obţinut în deplasare.   

În intermediară, cu FC Argeş
* la sfârşitul săptămânii „chimiştii” vor întâlni pe Internaţional Piteşti

În decurs de numai o săptămână FC Oltchim va da piept cu două echipe din judeţul vecin, FC Argeş II, în intermediară şi Internaţional Curtea de Argeş, vineri, 23 noiembrie, în ultima rundă a turului de campionat din Liga a III-a. Meciul care contează cu adevărat pentru vâlceni este cel ce se va disputa la începutul acestei săptămâni, mai exact marţi, 20 noiembrie, cu echipa a doua a FC Argeş. Contează mai mult pentru că se va disputa la Rm. Vâlcea şi va reprezenta ultimul test pentru „chimişti” pe teren propriu. Au şansa de a încheia acest prim stagiu fără înfrângere pe teren propriu şi speră să poată profita de ea. Va reveni şi Creangă în primul „11”, jucător care a lipsit echipei la Roşiorii de Vede, aproape întreg lotul este valid, aşa că sunt premise pentru un succes. Mai greu va fi cu echipa lui Benone Lazăr pe care Oltchim-ul o va întâlni în deplasare. Adversarii, în cazul unei victorii, coroborată cu un succes şi în intermediară, ar putea deveni campionii de toamnă ai seriei a 4-a, aşa că e greu de crezut că nu vor face tot posibilul pentru a obţine „ingredientele” de care au nevoie pentru îndeplinirea obiectivului.
Partida de marţi, 20 noiembrie, va fi arbitrată de o brigadă din Cluj, avându-l la centru pe Cristian Braşoveanu. Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenţii Octavian Trenca şi Ioana Muzuran. Rezervă: Dan Dreve. Observator: Gigi Buruntia (Craiova).

CSM-ul şi Oltchim-ul, „braţ la braţ” la Memorialul „Gheorghe Ola”

După ce şi-au depăşit toate adversarele din judeţ de la grupele de 1996 şi 1997, echipele de copii ale CSM-ului şi Oltchim-ului, pregătite de Gică Lepădatu, respectiv Ion Lazăr („Mara”) ne vor reprezenta la faza zonală a Memorialului „Gheorghe Ola”. Competiţia va avea loc la Tg. Jiu spre sfârşitul acestei săptămâni, joi, 22 noiembrie şi vineri, 23 noiembrie. Printre adversarele vâlcenilor se numără echipele similare de micuţi fotbalişti ale judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Olt, Gorj şi Teleorman. Obiectivul, atât al lui Lepădatu, cât şi cel al lui Lazăr este acela de a se califica în următoarea fază a competiţiei. Vor avea adversari redutabili, însă speră să facă o figură frumoasă. 
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button