Bârfe

Zvonuri (ne)bune de luat în seamă

• Pentru a se răzbuna pe cei care-i sunt împotrivă, Pintilie a început ofensiva de toamnă. Luând act de ultimele acuzaţii la adresa sa, formulate de unii şefi de echipe, „başkanul” a decis să nu stea deloc cu mâna în sân şi să-i provoace pe aceştia. Ultima inovaţie: le trimite arbitrii cu care aceştia au avut în trecut conflicte, scopul fiind acela de a-i desfiinţa. S-a întâmplat asta cu echipa AS Oteşani, care tocmai avusese un conflict deschis cu arbitrul Virgil Teodorescu. Pintilie a comandat, CJA a respectat: „Daţi-l pe Teodorescu, cei de la Oteşani protestează, poate iese şi de vreo bătaie, iar apoi scăpăm de ei şi de mofturile lor!”. Însă, simţind pericolul, cei de la AS Oteşani n-au făcut nimic rău. În cazul lor sunt şi alte echipe, care sunt pândite de Pintilie, omul care transformă odată în plus atacurile împotriva sa în bune acte de răzbunare. Apropo, oare cine a greşit, Pintilie sau Tomoiagă?

• Dacă numirea lui Lari Mihăilă ca preşedinte la Hidroelectra s-ar fi concretizat, la cârma echipei din nordul oraşului ar fi urmat să fie instalat ca director tehnic Mircea Savu, antrenor cu care grupările la care-a fost implicat Mihăilă au izbutit să triumfe de două ori în vechea Divizie D. S-a întâmplat astfel cu Tineretul Rm. Vâlcea şi cu Cozia Călimăneşti, însă nici una dintre acestea nu a reuşit să facă ulterior saltul în eşalonul superior.

• La Băbeni, fotbalul tinde să devină iarăşi o Cenuşăreasă. Cum autorităţile locale nu se prea înghesuie să sprijine sportul-rege, iar alţi sponsori nu prea apar, echipele se împuţinează una câte una. Astfel, ideea de redresare a fotbalului din Băbeni, lansată la începutul acestui campionat, pare că nu va mai prinde contur. Deşi la drum au pornit patru echipe, două cu numele de Forestierul Băbeni, încă una a lui Eugen Roşu şi o alta (Flacăra Valea Mare) finanţată de câţiva tineri, este foarte posibil ca numărul acestor grupări să se înjumătăţească. În pericol iminent de a fi desfiinţată se află deocamdată doar Forestierul II Băbeni, dar nici echipa de Liga a IV-a cu acelaşi nume nu o duce prea bine.

 • După modelul lui Dan Mazilu, care-a căutat jucători pentru formaţia sa printr-un anunţ la mica publicitate, o altă echipă din fotbalul judeţean, care evoluează în prezent în Liga a V-a, a început să contacteze fotbalişti prin… Internet.

• Fotbalul face noi victime, dar nu pe teren, ci în afara lui. Un jucător al unei echipe de fotbal din Liga a IV-a a fost prins rupt de beat la volanul maşinii proprietate personală chiar în Centrul Râmnicului (atunci când a fost testat cu etilotestul i s-a găsit o alcoolemie de 1,13 grame la mie în aerul expirat). Să fi fost supărat băiatul după eşecul de sâmbătă al echipei sale? Din câte se pare da, motivele pentru care s-a făcut „muci” au legătură cu fotbalul. De-acum însă, are suficient timp pentru a se dedica fotbalului şi a readuce echipa pe linia de plutire.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button